måndag 8 december 2008

Thailand och demokrati 3

Technorati-taggar:

Nu verkar det som de håller på att bilda en sorts kompromissregering i Thailand. Ungefär som Obama har gjort, bjudit in motståndarna för att lugna oppositionen lite. Kanske ingen dum idé, det är fan så jobbigt med en opposition som bara står utanför och gläfser och skäller hela tiden och ockuperar flygplatser. Det kanske är ett alternativ till den här orubbliga blockpolitiken vi har sett nu i flera decennier, även här hemma. Det kanske är dags att tänka så här istället, Det är vi två som är de största partierna, nu får vi slå oss ihopa och regera. Ideologierna är ju ändå döda sedan länge, nu är det bara business, att kunna driva ett land som man driver ett företag ungefär.

Ockupanter stäms på miljoner. Det är Thai Air som vill stämma ockupanterna på skadestånd för deras ockupation. Som sagt, det är bara business, regeringarna och statsmakterna gör inget, det är företagen som regerar och gör något. Politiken är bara en sorts stödfunktion till näringslivet. Halleluja!

Hoppas det blir mer stabilt i Thailand nu. Hoppas Obama kan förändra världsbilden också förresten.

Thailands största oppositionsparti sade på lördagen att det kan bilda ny regering med medlemmar av den upplösta regeringskoalitionen.

Hur är det egentligen med Höger - Vänster, Fascister och Kommunister i Thailand, är det överhuvudtaget meningsfullt att försöka analysera läget utifrån de här -ismerna? Vem är skurkarna och finns det några good guys? Här är en mycket intressant artikel (kommentarerna är nästan mest intressanta) som ingen svensk tidning har varit i närheten av att kunna skriva och än mindre tänka ut. Kom igen nu käre läsare, försök vara lite intellektuell och läs den här artikeln från den engelska tidningen Guardian.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar