lördag 27 december 2008

Matlagningskurs i Pattaya

Någonting som jag länge har tänkta göra men som inte blivit av är att gå en matlagningskurs i Thailand och lära mig laga lite riktig thaimat. Alltså bara för att det är kul och för att imponera lite på kompisar här hemma, inte proffesionellt på något vis. Nu kanske någon tänker han har ju en thaifru, hon kan väl lära honom laga mat? Visst, hon har lärt mig en hel del men det blir inte riktigt det samma tror jag. Det skulle vara kul att göra något själv. Min fru är jätteduktig på att laga mat, det var så vi träffades. Hon jobbade på en restaurang i Jomthien och jag brukade komma dit varje dag för den goda matens skull. Sedan fick jag ytterligare en anledning till att komma dit.

Nu har jag hittat den här länken - till Happy Home Thai Cooking School som jag tycker verkar mycket lovande. På den här länken kan man läsa betyg och omdömen av några faranger som provat och de har enbart positiva saker att säga. Priserna varierar från 1000 baht om man bara vill vara med en dag till 800 per dag om man är med flera dagar. Det är inte dyrt tycker jag, självklart får man stoppa i sig så mycket mat man orkar också. Faktiskt säger de på hemsidan, ät inte frukost innan ni kommer hit! Man lagar fem maträtter under en dag. När vi kommer till Thailand i sommar måste jag bara prova det här.

Jag har också hittat den här länken till en annan skola, Pattaya Cooking School, men den upfattar jag mera som en yrkesutbildning och det är ganska häftiga priser. Det lär finnas en till som heter Pattaya Cuisine School men jag har inte hittat någon hemsida för den. Hey Good Looking, What´s Cooking?

Bilden från everystockphoto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar