söndag 23 november 2008

Vintern är här och vi var i templet idag

Nu har vintern kommit till skåne, det brukar den göra en gång i november och sedan kommer den inte tillbaka förrän i februari kanske, vi får väl se hur det blir i år. Vi var i templet idag och där var ganska mycket folk faktiskt. Det var lite vinterväglag i morse, tur att vinterdäcken är på. Som vanligt mötte vi massor av traktorer lastade med sockerbetor när vi körde dit. Jag tycker det är himla konstigt, varje söndag när vi kör till templet så håller bönderna på med någonting. Jag menar varför på en söndag? Jobbar de sju dagar i veckan eller har de vanliga jobb på vardagarna och är bönder på helgerna?

Jag träffade en kompis idag och hans thailändska fru och hennes son har äntligen kommit till Sverige. Grattis!! Kul att se dom igen och veta att allt är klart så de får bo tillsammans. Otroligt vad svårt och krångligt det verkar ha blivit nu för en thailändska att komma till Sverige. De har haft det ganska jobbigt med ambassaden i Bangkok och Migrationsverket med olika uppgifter om vilka papper som behövs och hur många kopior och plötsligt ändrar de reglerna? Det finns olika konsultbolag man kan anlita och han kan rekomendera Thaikonsult. Hans fru och son reste ensamma till Sverige, han hade köpt biljett till dom och reseförsäkring från Europeiska tror jag. En sådan omvänd reseförsäkring gäller dock inte förrän de nått svensk mark. Så under resan till Sverige skulle de alltså vara oförsäkrade? Han tyckte inte om detta och ringde runt och hamnade till slut hos någon försäkringskonsult som kunde hjälpa till med en komplettering så de även var försäkrade under själva resan. Han skulle kunna öppna en egen rådgivningsbyrå nu, så mycket han har tvingats lära sig!

Sedan när de var på väg till Sverige med Finnair så hör han på radion om en kvinna som födde ett barn på ett Finnair plan på väg till Helsingfors. Hans fru är också gravid och på väg i ett Finnairplan så han fick hjärtat i halsgropen, det var som tur var inte hon det gällde. Det verkar ju inte förtroendeingivande för Finnair precis, varför fick hon flyga? Varför gick inte planet ner?

Här kan man läsa lite om olika länder att slå sig ner i efter pensionen, måtte det gå snabbare än att behöva vänta till pensionen.

Flygplatsen utanför Pattaya har byggts till och byggts om och fått ett nytt namn - U-Tapao Pattaya International Airport. Pattaya är som en gummiboll, den kommer tillbaka hela tiden. Varje gång man hör något dåligt om Pattaya som färre besökare osv så direkt kommer det en nyhet som tyder på motsatsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar