söndag 30 november 2008

Farligt åka till Thailand?

Är det farligt att åka till Thailand? Jag vet inte men jag tror inte det är speciellt farligt, om man nu kan komma dit vill säga. Jag tror att den buddhistiska tron och Kungen förhindrar att det blir riktigt farligt och otrevligt. Sedan har vi ju det här med att söka kompromisser och inte tappa ansiktet och de är de ju bra på Thailändarna. Vi här i Europa och västvärlden har ju visat vad vi kan åstadkomma i hemskheter, två världskrig och folkmord. Muslimerna har också visat vad de kan prestera och Sovjet var rätt duktigt på att hitta på jävelskap dom också. Jag tror inte något riktigt barbariskt och hemskt kan hända i Thailand men visst det kan komma att krävas blod.

Allting är så annorlunda när man umgås med Thailändare som ni säkert vet. Jag har svårt att ta Thailändare på allvar faktiskt. "I love you" eller "I hate you" - det är ofta inte så allvarligt menat nåt av det. Man lär sig att ta allting med en nypa salt och det finns alltid en lösning inom räckhåll, en kompromiss eller så kan man lösa det med pengar. Jag är säker på att även denna konflikten i Thailand kommer att kunna lösas. Jag hoppas verkligen det. Jag har liksom väldigt svårt att se framför mig att några Thailändare skulle kunna göra något som t ex det som precis har hänt i Indien. Thailand är nog fortfarande ett ganska säkert ställe att åka till.

Min fru säger att alla väntar på vad kungen ska säga, han måste säga något inför sin födelsedag säger hon. Hon är också orolig för att hennes son i Bangkok inte kan eller får komma till jobbet. Hon har läst att många företag har stängt och folk har förlorat sina jobb mer eller mindre tillfälligt och det är inte bara turistnäringen som drabbas.

Jag ringde idag till min resebyrå för att boka biljetter till sommaren. Gissa vad, de svarade inte i telefon. De hade svararen på fast de skulle ha öppet, man kan ju förstå varför, de måste bli helt nerringda av folk nu som undrar hur det blir och om de kan få pengarna tillbaka osv.

Vi var på ÖB och handlade idag, jag hittade en liten liten burk med rakgel, bra att ta med på resan. Den köpte jag för 10 kr, den ska jag ha med till Thailand på semestern i sommar. Är jag knäpp? Lite, ibland. Jag brukar aldrig hitta de här små burkarna i affären när jag behöver dem, så jag tyckte det var bäst att slå till nu när det fanns. Den här lilla burken med rakgel får bli min symbol för att vi ska åka till Thailand i sommar och problemen måste lösas. Vi hoppas det och tror det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar