söndag 2 november 2008

Abborrefiske i Malmö kanal

Idag har jag fiskat aborre i kanalen i Malmö. Det var en skön eftermiddag, vädret var milt och ingen blåst och regn. Det blev två stycken små borrar på bottenmete med mask. Jag började med lite jiggfiske men det blev ingenting. Sedan kom det en vänlig kille förbi med fiskespön och massor med grejor och frågade om det nappade.
- Nja, svarade jag.
- Jag har fått flera stycken, man ska nog meta istället. Jag har mask i fall du vill ha.

Så var det igång, härligt när man kan skaffa nya fiskekompisar så lätt. Först flötmetade vi lite och han fick två och jag inga. Sedan gick jag över till bottenmete och fick två stycken nästan direkt. Vi stod i parken mellan kasinot och hovrätten.

Nu har jag varit fyra gånger i höst och fiskat i kanalen i Malmö, tre av de gångerna har jag fått fisk. Klart godkänt och så himla enkelt och det kostar ingenting. Jag har hört att man ska kolla havsvattenståndet innan man fiskar i kanalen, är det över 0 (noll) så är det bra fiske och är det minus så kan man lika gärna stanna hemma. Tja, det verkar stämma, idag var det plus och det nappade. Havsvattenståndet kan man kolla här på SMHI. Ut o fiska med er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar