söndag 3 augusti 2008

Dagsläget nr 28

Livet rullar på fint efter semestern i Thailand. Vi har väl varit hemma nu 2-3 veckor, vem orkar räkna ut det exakt! Vi har börjat jobba igen och det känns fint, batterierna är laddade.

Igår var vi i Malmö och handlade thaimat och grönsaker på möllan. Otroligt va dyrt det har blivit! Matpriserna har verkligen sprungit iväg. Ris till exempel, det har gått upp minst 100% det senaste halvåret? Att köpa bra ris under 20 kr kilot idag är svårt.

På torget känns det dock fortfarande billigt att handla frukt och grönt. Vi handlade en stor bit grekisk vattenmelon. Ibland tänker jag - vad är bättre i Sverige och Europa jämfört med Thailand? Alltså små vardagliga saker, då är vattenmelon en sak som är bättre i Europa. Den grekiska vattenmelonen så här års är utsökt.

Förra helgen var det bröllop i templet i Eslöv. Det var våra vänner Per Sörensson och Siriwan Chanakun som gifte sig, både på Thailändskt vis och svenskt borgerligt. Detta är som jag förstår det ganska unikt, att man på samma plats och dag kan genomföra bägge ceremonierna. Vi hoppas att fler par kommer att viga sig i templet, alltid roligt med fest. :) Det var en riktig heldag med en thailändsk ceremoni med munkarna på morgonen och sedan borgerlig vigsel på eftermiddagen. På kvällen var det fest med massor av god mat, fantastiska bröllopstårtor, vackra kläder och sång och dans.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar