söndag 13 juli 2008

Loma Resort Hotel i Naklua

Har varit i Thailand på semester, så nu har jag lite att skriva om igen, det har ju tyvärr varit stendött på den här bloggen ett tag. Men den lever fortfarande och vi lever och har det bra!

Vi bodde två veckor i Naklua, som ligger strax norr om Pattaya. Det var första gången vi bodde där, vi trivdes jättebra, lugnt och skönt, ingen trafik och inget nattliv att tala om. Pattaya ligger ju bara runt hörnet om man tycker det blir för lugnt, det är bara att ta en bahtbuss. Jomthien har blivit för mycket tivoli på sista tiden tycker vi, därför ville vi prova Naklua.

Vi bodde alltså på Loma resort som vi hade bokat hemmifrån via Sawasdee, det fungerade utmärkt, vi fick en voucher via e-post som vi bara visade när vi checkade in på hotellet. Vi trivdes utmärkt på Loma. Bäst av allt var den väldigt välskötta och stora trädgården och den stooora poolen. En riktig oas, jag simmade varje dag och vi gick bara till stranden en gång faktiskt. Det finns ett litet spa på hotellet också med ganska bra priser och trevlig personal. Rummet var fint med stor TV och eget safe på rummet, AC:n var tyst och effektiv. Rummet hade också en vattenkokare och kaffe/te så man kunde ta sig en kopp java gratis när man ville. Det märktes att det var lågsäsong, vi var ganska ensamma men på slutet kom det märkbart fler gäster. Hotellets övriga gäster verkade vara främst tyska och japanska charterresenärer och en del ryssar.

Det negativa då? Tja, hotellet ligger lite väl långt ifrån Pattaya kan man kanske tycka men egentligen inte. Det är så lätt att åka in dit om man vill och det mesta finns i Naklua. Kom ihåg att Thailändska kartor är inte att lita på. De ger ofta en skev bild av verkligheten. Vill de att man ska tro att någonting är nära så ritar de kartan på det viset och tvärtom. Frugan tyckte frukostbuffén var dålig, jag tyckte den var ungefär som den brukar vara på hotellen i Thailand men de kunde variera den mer. Servicen var okej men inte mer, personalen var lite för ointresserad men för all del, vi trivdes bra.

Här är lite blandade bildet, håll till godo. Först, utsikten från vårt rum.

Trappan från poolområdet upp mot restaurangen och receptionen.Poolområdet och trädgården.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar