lördag 31 maj 2008

Dagsläget nr 27

Det har hänt så mycket på sistone, jag har inte haft tid att skriva något på bloggen. Det viktigaste är att min frus pappa i Thailand har blivit svårt sjuk, så vi har fått boka om hennes Thailandresa för att hon ska kunna resa så snart som möjligt för att träffa honom. Jag har kanske ett nytt jobb på gång och en välbehövlig lönehöjning. På måndag vet jag, antagligen? Det underbara vädret bara fortsätter, jag har hunnit fiska en hel del också.

Det är jättetråkigt att svärfar har fått cancer och att det tydligen är för sent att bota honom. Min fru åker snart till Thailand. Vi fick boka om hennes utresa och begära henne ledig från jobbet. Inga problem med jobbet. Inga problem med Austrian Airlines och resebyrån heller, men det kostar pengar. Som vanligt är regler och allt väldigt snårigt när det gäller flyg och resor. Men man kan egentligen alltid boka om, det är bara frågan om vad det ska kosta. Detta verkar vara väldigt godtyckligt. Inledningsvis fick vi höra att det skulle bli väldigt dyrt men efterhand som alla förstod att det här var allvarligt och hon måste verkligen åka så sjönk priset. Till slut blev det 120 Euro i ombokningsavgift till Austrian, resebyrån skulle egentligen ha 300 Sek i ombokningsavgift men det tog dom inte däremot fick vi betala mellanskillnaden i skatt och bränsletillägg eftersom dessa har höjts sedan vi betalade våra biljetter. Så till slut blev det 2200 Sek.

Jag vet väl inte så mycket om thailändarnas inställning till sjukdomar och död, med det verkar som att de är rädda för att gå till doktorn och ofta förlitar sig mer på Buddha eller kloka gummor och naturmediciner än att de går till en riktig doktor och ett sjukhus. Eller inte gör något alls, bara låtsas som att allt är bra. Till exempel nu då, alla har anat att svärför inte har varit frisk därför att han har blivit mager och tappat aptitien och så vidare. Men gå till doktorn? Nej, det ville han inte. Till slut kollapsade han och då fick han åka akut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar