söndag 4 maj 2008

Allergi

Nu är det vår igen och pollen igen. Jag har inget problem med det men frugan har - allergi alltså.

De senaste 3-4 åren har vi nog misstänkt att det kunde vara så men vi fick aldrig tummarna loss och köpte någon allergimedicin. Men det har vi gjort nu och hon mår bättre. Jag tror många thailändare och invandrare i Sverige får problem på våren och försommaren och de vet inte själva att det kan vara allergi. Då måste någon svensk tänka till och berätta för dom och kanske följa med till apoteket. Där kan man numera köpa billiga och receptfria allergitabletter mot hösnuva och liknande besvär.

Det är ju trevligt att personalen på apoteket går runt och frågar kunderna om de behöver hjälp men tro inte blint på dom. Min fru har besvär med att hon blir täppt i näsan och snuvig, men hon har inga nysattacker med 10 nysningar på raken. Ja, men då kan det inte vara allergi sa hon på apoteket. Min fru har ögon som kliar och svider men de blir inte röda. Ja, men då kan det inte vara allergi sa hon på apoteket. Jaha, tänkte vi men vi provar i alla fall med dom här tabletterna. Och dom hjälper! Så prova även om ni inte har klockrena allergisymtom.

1 kommentar:

  1. Vad konstigt att apotekaren sa så. Det konstaterades ganska tidigt att jag har allergi, både mot pollen och pälsdjur. Under åren har jag köpt receptfria tabletter, men till slut fungerade de inte längre. Så jag gick till doktorn som skrev ut samma grejer som är receptfria... Vet inte riktigt hur det funkar.
    Kul att frugan blev bättre! Om hon blir sämre är ett tips att köpa ögondroppar och nässpray också.

    SvaraRadera