torsdag 10 april 2008

Dagsläget nr 25

Jag är trött, ska snart gå och lägga mig, sov inte så bra förra natten. Hör och häpna, jag fick problem med magen, riktig turistmage så man bara brukar få i Thailand. Tur att vi hade lite Imodiumtabletter hemma, de var från förra Thailandresan. Det var så att jag käkade lunch på min indiska favoritrestaurang. Brukar gå dit varje onsdag och äta deras buffé som är mycket god och prisvärd. Men den här gången fick jag mer för pengarna än jag hade räknat med. Ont imagen och diaré och behöva käka Imodium i gamla trygga Sverige? Vart är världen på väg? Jag gillar indisk mat så det brukar bli ett besök där varje vecka. Hmm, jag har nog varit där kanske 200 gånger under årens lopp och en gång tidigare har jag blivit dålig i magen, så två gånger sjuk på 200 besök. Är det godkänt eller inte för en restaurang? Nu ska jag bojkotta den restaurangen! Problemet är bara att de har så förbaskat god mat, jag ska försöka bojkotta den i åtminstone 3 veckor sen går det nog inte längre :)

Jag var på en annan restaurang häromdagen, en nyöppnad sådan - Subway. Det är någon amerikansk lunchrestaurang som säljer "subs" (långa dubbelmackor) och sallader med mera. Det var helt okej men det var lite lustigt därför att både personalen och kunderna verkade vara lika vilsna och undrande över hur det skulle gå till egentligen. Det tog en evig tid för folk att bestämma sig och beställa och sedan tog det en evig tid för personalen att fixa till mackan. Men det blir nog bra till slut, jag ska nog gå dit igen om en månad eller så, när de fått upp tempot lite. Har provat Subway innan i Thailand och varit jättenöjd. Lite konstigt att de gör bättre subs och de gör dem snabbare i Thailand än här hemma. Globalisering kan man kalla det.

Frugan är lite krasslig, vet inte om det är förkylning eller allergi.

På lördag är det songkranfest i templet i Eslöv. Tyvärr verkat inte vädrets makter vara på vår sida. Men det är bara att bita ihop och göra det bästa av det hela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar