torsdag 6 mars 2008

Mera om Buddhism

Apropå det jag skrev igår om att buddhismen ökar i världen och att jag tror att den ökar här i Sverige, så fick jag av en händelse se den här artikeln om ett svenskt-thailändskt par i Karlsholm. Ännu ett exempel från den svenska vardagen på att det är svensken som blir påverkad av sin thailändska partner, jag tror inte det är många thailändare som blir påverkade i kristen riktning av sin svenska partner.

Själv tycker jag mycket om att åka till vårt tempel här utanför Eslöv och träffa alla våra vänner och munkarna. Vi har en väldigt fin gemenskap och när jag kommer dit så känner jag ett lugn som jag inte känner någon annanstans i Sverige. Hela veckans samlade stress och bekymmer liksom bara rinner av och jag får nya krafter.

Häromdagen såg jag ett mycket intressant program på TV om ismannen Ötzi. Det är en 5 000 år gammal ismumie som hittades 1991 i en glaciär runt Schweiz eller norra Italien. Det är ju i alla fall en positiv sak med klimatförändringarna och att glaciärerna smälter, arkeologerna blir glada. Det som göms i snö kommer fram i tö :) När jag såg programmet så fick jag en intressant tanke, tänk om man hade kunnat träffa och prata med den här 5 000 år gamla Ötzi. Det här med tidresor har väl alla fantiserat om ibland, men då har man kanske tänkt på någon epok några hundra år tillbaka i tiden som man skulle vilja besöka. Om man inte hade haft något att prata om när man träffade någon från 1600-talet så kunde man väl alltid prata om religionen i alla fall. Men tänk om man hade träffat Ötzi, han har ju ingen aning om vem är Jesus? Vem är Buddha? Då är man gammal! Han skulle lika gärna kunna vara från mars.

Nu ska jag titta på "Vad blir det för mat?" på TV 4 Plus.

1 kommentar:

  1. Det är jättefint tempel.Jag har inte varit tempel i Sverige förut.

    SvaraRadera