fredag 28 mars 2008

Lödder och kaffe

Nej, det här handlar inte om kultserien Lödder som gick på TV på sjuttiotalet. Jaha, ursäkta käraläsare med nu går jag lite off-topic med det här inlägget. Det handlar inte alls om Thailand men jag känner att jag måste kommunicera det här med min omvärld därför att jag retar mig så enormt på några saker varje gång jag ser en film. Vad är det då jag retar mig på ? Jo, tre saker:


  • När killar rakar sig på film, då torkar de bara av raklödder och allt med handduken bara. Är det någon som gör så i verkligheten? Jag brukar skölja ansiktet efter jag rakat mig, sedan torkar jag. Thailändska killar kanske bara torkar sig med en grov handduk, det räcker kanske? :)

  • När personer på film kommer in på en restaurang eller en bar så beställer de alltid något, exempelvis en kopp kaffe. Ok, men sedan när kaffet kommer då betalar de bara och går därifrån eller ännu värre, de bara går innan kaffet har kommit. Vem gör så i verkligheten? Gör man så i Thailand? Kanske en del turister, jag har själv lämnat halvdrucken öl någon gång kommer jag ihåg.

  • När de pratar i telefon på film, då säger de aldrig “hej då” (nästan aldrig) innan de lägger på luren, de bara smäller ner den. Gör de så i USA? Prova och gör det här hemma så har du inte många vänner kvar efter ett tag. Jag kommer ihåg en gång när jag var 12-13 år, då provade jag att göra likadant när jag pratade med morsan - för de gjorde de ju på film och jag ville också vara lite “cool”. Hon blev jättearg. Hur gör man i Thailand då? Jag tycker de håller på och säger “chok dee” och “sawadee” flera gånger innan de lägger på luren.

Jag retar mig på det därför att det är så små detaljer, det hade varit så enkelt att fixa till och då hade helhetsintrycket av en film blivit bättre på något vis tycker jag.

Till sist en väldigt svag koppling till Thailand trots allt. Rakgrejor är dyrare i Thailand än här hemma, så den riktigt snåla turisten tar med raklödder och sånt hemifrån.

Fotot från everystockphoto

1 kommentar:

  1. Jag kommer ihåg min pappa och min ex-thai pojkvän gjorde så lika som i filmer.
    Jag brukar lägga på luren utan att säga Hejdå när jag blev arg eller när jag irriterade på någon. Hehe:) Klassiker!

    SvaraRadera