måndag 10 mars 2008

Konditionen kunde vara bättre

Nu har jag varit på den där hälsoundersökningen via jobbet. Det finns hopp om livet helt klart. Det ända som inte var riktigt godkänt var konditionen, det kände jag på mig också att den inte är bra. Man fick cykla på en träningscykel som var ganska avancerad, samtidigt som man hade en liten pulsmätare fäst i örsnibben.

Jaha, börja träna alltså. Träna vad? Det mest effektiva och bästa för mig just nu är nog att börja springa. Var ute i lördags och köpte bra skor, jag var rädd att det skulle kosta krygt tusenlappen men jag klarade det för 750 kr. Puma Tenos IV heter de visst. Solen sken i lördags men då hade jag inte tid prova de nya skorna. Ok, söndagen kom och det regnade och blåste. Tack Sverige. Fy fan, men jag stack ut en liten runda i alla fall och skorna känns kanonbra, vilken stötdämpning och vilken stabilitet.

Jag kom ju igång bra efter semestern i höstas och gick och simmade en gång i veckan men i december nånstans så havererade det projektet. Nu får det bli löpning först och främst och simning ibland. Jag som tränade jättemycket i yngre dar? Vad har det blivit av mig. I det här fallet så har inte kontakterna med Thailand de senaste 14 åren bidragit till något positivt måste jag tyvärr säga. Thailändare är inte speciellt intresserade av att motionera och röra på sig, så sakta men säkert har jag också blivit latare och latare. Alla mina försök att påverka frugan och dottern till mer motion har misslyckats samtidigt som de har dragit mig längre och längre ned i TV-soffan. Nu ska det bli ändring, i alla fall för mig. Så får de göra som de vill. Det är viktigt för thailändare, ingen ska tvingas göra någonting. Så det lönar sig inte att tjata för mycket med andra ord. Det är bara dålig karma för den som tvingar någon att göra något.

2 kommentarer:

  1. jag ska länka din blogg på mig blogg.Är det ok?

    SvaraRadera
  2. Absolut! Jag ska länka till din blogg också.

    SvaraRadera