fredag 1 februari 2008

Thailändare blir tjockare och tjockare

Hörde på TV häromdagen att människorna i Hong Kong äter ute på restaurang oftast i världen. I Thailand är de inte dåliga heller. I Bangkok Post kan man läsa att en thailändare i genomsnitt äter ute 13 gånger i veckan och detta börjar märkas, människor blir bara tjockare och tjockare. I övrigt kan man läsa att en portion Pad Thai innehåller 700 kalorier och detta kan jämföras med en läsk och french fries som innehåller 1200 kalorier. Tydligen blir västerländsk snabbmat mer och mer populär hos thailändarna. Nä, thailändsk snabbmat är bättre.

Det är verkligen något jag saknar här i Sverige, att kunna äta ute som ofta man vill. Ändå äter jag nog ute ovanligt mycket för att vara svensk. Jag tycker om att laga mat, men det ska vara på helgerna när man har gott om tid. Här har vi mycket att lära av Thailand och Aien, det måste ju vara bättre om två personer lagar mat för 100 personer jämfört med att alla dessa ska laga mat själva. De ska ha en egen spis, den ska tillverkas, transporteras och sedan går det åt energi när maten lagas.

Jag var och tittade på ett nybyggt studentområde i Lund för inte så längesedan, Brunnshög heter det området. Husen var klara för inflyttning men ingen hade flyttat in ännu. Så jag gick runt och tittade in i alla förnster. Det var ganska absurt faktiskt, varje lägenhet har ett rum med kök och toalett. Inga gamla hederliga korridorsrum utan alla ska ha en egen lägenhet. Det var små lägenheter och köken var ännu mindre. Detta gjorde att spisarna och kylskåpen såg onormalt stora ut. Det här är ett område som är byggt för alla utländska studenter som kommer till Lund. Herregud, hur kommer det att funka. Det skulle vara roligt att se när det kommer Thailändare och Kineser och Amerikaner. Okej, var är cafeterian? frågar de säkert. Det finns ingen, ni får laga mat själva. Titta här vilken fin spis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar