lördag 9 februari 2008

Dagsläget nr 19

Har åkt på en riktig rejäl förkylning så jag har varit lite spak de senaste dagarna minst sagt, men nu börjar det kännas bättre. Har gått till jobbet trots att jag var sjuk. Det är ju så det är, i Sverige idag. Det finns inte personal och är du hemma och är sjuk så känner du dig ännu sjukare för du vet vilket problem det blir på jobbet för de andra.

Har ätit Panodil men jag tycker de hjälper inte, hade jag varit i Thailand hade jag tagit "Tiffy" eller "Decolgen" och då hade jag varit frisk på nolltid. Det är "cold tablets" (förkylningsmedicin) som säljs överallt och de hjälper verkligen. Det kan jag rekomendera till alla som åker till Thailand och skulle ha oturen att bli förkylda, ni behöver inte ta med tabletter från Sverige. Alla thailändare här i Sverige brukar kommentera det här med svenska värktabletter, att de hjälper ju inte! Så istället tar de en till och en till och en till... och det är ju absolut inte bra att ta för många.

3 kommentarer:

 1. Jag själv lite försiktig med medicin i Thailand pgr jag tar waran blodfortunande.
  I går sa jag till frugan nu måste jag testa något for jag varit dålig magen 3-4 dagar.
  Först ville svärmor ge mig hennes medicin jätte bra magen Nej tack! hon har diabetes litar riktigt på alla hennes mediciner.

  Köpte lilla butik tog två stycken smakar som hast tabletter men redan efter några minuter känner jag mig bättre.

  SvaraRadera
 2. Tiffy är bra, jag har till min lycka upptäckt att dom har det på en hylla bakom kassan i asiatiska matbutiken där vi köper thailändska grönsaker och specerier. Fråga i din butik också, dom kanske har. :-)

  SvaraRadera
 3. Ja, när det gäller dålig mage så har de fina grejer i Thailand, de har väl stor erfarenhet av sådana besvär.

  Tack för tipset, Tony. Aha, bakom disken, det måste jag kolla nästa gång.

  SvaraRadera