fredag 1 februari 2008

Dagsläget nr 18

Jaha, då var ännu en arbetsvecka slut och på måndag ska jag börja en ny tjänst igen. Jag har haft sex superroliga jobbveckor nu men jag har haft en bit att köra varje dag. Nu ska jag ha extremt nära till jobbet istället. Frugan jobbar på med sitt och trivs med det och dottern är jätteduktig nu och går till skolan varje dag. Allt är lugnt alltså.

Vi har sökt lite semester före och efter songkran i April, så vi kan hjälpa till med att anordna songkranfesten i templet. Ska bli jättekul, tänk om vi får samma underbara väder i år igen. Har annars hört på jobbet att det blir svårt med allas semestrar i år. Oops, vi vill ju åka till Thailand och biljetterna är bokade men det ordnar sig säkert.

Vi var och handlade ris och thailändska grönsaker och burkar och flaskor idag på Easy Asian som jag berättade om tidigare. Men den här gången tyckte vi att priserna hade gått upp, det var en liten besvikelse. Vi köpte en 20 kilos säck med ris i alla fall för 220 kr, det blir 11 kr kilot. Det är väl ändå ganska bra och det var mycket bra ris sa frugan. Jag har aldrig riktigt förstått vad de tittar efter egentligen när de säger att det är bra ris eller inte bra ris. Okej om det är en massa brutna riskron, då ser jag också det men annars ser jag inte så stor skillnad faktiskt. Jag brukar titta på om själva säcken har en häftig bild eller inte :) Speciellt drakar gillar jag, då vill jag köpa det rismärket om det finns en drake på utsidan.

Dagens häftigaste uttryck - Åsa-Nissemarxister. Vad vill dom då? De vill rädda miljön och stoppa turismen ungefär. Problemet är bara att vad ska länder som Thailand leva av, ifall inte turisterna kommer. Allting hänger ihop och är så otroligt ihopflätat med vartannat så som världen ser ut idag, så man kan inte bara titta på en variabel och säga ta bort den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar