söndag 6 januari 2008

Billig Asiatisk livsmedelsaffär Malmö

Det har varit lite tyst här på bloggen nu ett tag, det ska bli ändring på det. Här har jag ett mattnyttigt tips till alla som bor i Malmötrakten. En kompis och hans fru tog oss med till en ny affär med livsmedel från Asien som dom i sin tur hade blivit tipsade om. Det var lite knepigt att hitta, det ligger ute på ett industriområde nära Ikea och när man nästan är framme förväntar man sig ju en namnskylt, men ack inte så. Så vi chansade och körde runt ett stort hus och in på en parkeringsplats på baksidan och där var det, med namnskylt och allt.

Stället heter Easy Asian Trading AB och ligger på Stålkulegatan 9 i Malmö. De har jättemycket saker mest från Kina och Hong Kong men även mycket från Thailand och Vietnam. Jag pratade med ägaren förresten och han är från Vietnam. Jag skulle säga att de är ca 20% billigare än affärerna kring Möllevångstorget. Men det är lite kaosartat i affären, om man nu kan kalla det affär. Det är egentligen bara en stor lagerlokal och många saker var inte uppackade, så man fick själv gå och leta bland lådorna efter en viss sorts fisksås eller vad man nu vill ha. Jag skulle tro att de mest vill sälja till stora kunder som restauranger men det går utmärkt att komma in och bara köpa något lite också. På tisdagarna får de färska grönsaker. Det var en rolig liten utflykt och nu har vi grejor så att vi själva skulle kunna öppna butik.

Frugan är en liten hamster, en samlare som alltid har ett lager av allting här hemma. Sådan är inte jag men jag uppskattar att hon är det. Kommer ihåg när jag var ungkarl då köpte jag ingenting förrän det var slut, det var lite jobbigt ibland när man typ stod i duschen och så tog shanpoot slut, man fick bara en liten klick i handen. Allting hon köper tycks gå åt på något märkligt sätt också. Kanske det är någon kompis som behöver en viss sak och så får hon det och så får vi något annat tillbaka. Ja, det ordnar sig.

3 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Letar nu på nätet efter algen/kelpen Kombu att ha i matlagning här hemma och hamnade här. Hoppas att de har den! :)

    SvaraRadera
  2. Ja, man tackar för tipset! Jag var där idag och handlade. Köpte en kinesisk ljus soja och och ett paket Udon nudlar. Jag var egentligen på utskick efter mest japanska produkter med desvärre hade de inte det. Men det var roligt att komma ut på en utflykt i alla fall. Jag får hålla mig till möllan för mina japanska grejor. Men för fisksås, soja, grönsaker och skaldjur ska jag definitivt åka dit för att handla igen. Tack än en gång!

    SvaraRadera
  3. De har ett mycket begränsat urval och tar endast kontanter...

    SvaraRadera