tisdag 4 december 2007

Ny undersökning

Nu har det gått 40 dagar igen, det betyder bort med min förra enkätfråga till er kära läsare och in med en ny. Förra gången frågade jag om ni och er thailändska partner har olika åsikter om var i Thailand ni ska bo (om ni nu funderar på det, seriöst eller lite på skoj). Då svarade 30% att vi är tycker helt olika angående var i Thailand vi vill bo, 20% svarade att vi tycker lite olika om det här och 50% var helt överens om var de skulle bygga hus eller köpa lägenhet eller vad de nu önskar sig.

Jag är lite förvånad över att så många är överens, men det är ju jättebra om det är så. Jag hade en teori om att kanske den thailändska delen av förhållandet helst ville bo nära sina släktingar, vilket ofta betyder långt bort ifrån alla faranger och kanske långt bort från kusten och havet. Medan farangen i förhållandet kanske gärna vill bo nära havet och där det finns lite andra faranger och lite farangmatställen och kanske en Starbucks Coffee och så vidare. Och att då dessa två olika önskemål skulle skapa lite svårigheter för att båda skulle känna sig nöjda. Men där hade jag kanske fel.

Nu vill jag undersöka en annan sak, hur man uppfostrar sina barn. Skiljer det sig mycket mellan Thailand och Sverige när det gäller hur man uppfostrar barnen? Det gör det säkert men är det något som märks av i ett förhållande tycker ni? Har ni och er thailändska partner olika meningar när det gäller det här? Undersökningen hittar du här uppe till höger.

1 kommentar:

  1. Haha, snacka om att vi tänker olika på den här punkten frugan och jag. Näst efter pengar är detta det vi bråkar mest om :)

    Ps. Varken hon eller jag vet vart vi vill bo om vi flyttar tillbaks. Alla kompisarna bor ju i Bangkok. Där finns ju även de flesta jobben. Sedan har vi det där med skola för barnen (om man behöver).

    Inga barn då skulle jag ha hus där frugans släkt finns (soidao, chantaburi) och en övernattningslägehet i Bangkok.

    SvaraRadera