tisdag 25 december 2007

Dagsläget nr 15

God Jul Alla och god fortsättning på helgen allihopa. Sitter ni och leker med julklapparna nu? Det gör jag. Lite i alla fall. Jag fick ett dataspel bland annat som jag spelar en hel del nu. Inget jättebra spel och det har ett par år på nacken. En samlingsutgåva med med tre olika Blietzkrieg-spel. Det är ett ganska schysst andravärldskrigsspel men riktigt bra är det inte.

Julaftonen avlöpte bra, vi hittade ingen pensel för att pensla på griljeringen på julskinkan så vi fick ta en kamerapensel (tror jag det är i alla fall). Man tager vad man haver, heter det ju.

Idag var vi i templet. Det var ganska många personer där. En svensk kille som är jätteduktig på att laga mat gjorde oxfilé med ugnsstekta potatisar och en god sås, revbensspjäll och en massa smaskens, plus att thaimaten fanns också som vanligt förståss. Han hade varit där på julafton också och fixat svensk julmat till munkarna hörde jag, all heder åt honom.

Julmust heter tydligen Nam Jul på thai, så nu vet ni det.

Jag har fått två thailändska språkkurser, den ena heter Euro Talk och installeras i datorn. Den är ganska nybörjaraktig men väldigt kul faktiskt. Man får poäng när man klarar de små proven och målet är att skrapa ihop 1800 poäng. Efter de här 1800 poängen så verkar man landa på en nivå där jag befinner mig nu ungefär. Det vill säga man kan sådär 500-600 ord och kan bilda enklare meningar. Jag ser nu på deras hemsida att det finns både nybörjarkurs och mellannivå. Då måste det vara nybörjarkursen jag fått.

Den andra kursen jag fått vet jag inte vad den heter, men den är i MP3-format och det finns prov man kan läsa och skriva ut i datorn. Den verkar lite mer avancerad så det är den jag ska använda mest hade jag tänkt. Perfekt att ha den i MP3-spelaren och gå och nöta in det. Vi får se hur det går. Jag återkommer med rapporter om min thai blir bättre eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar