torsdag 20 december 2007

Dagsläget nr 14

Tiden går fort nu, mot Jul. Tänk, snart är man långledig från jobbet. Men jag klagar inte, det nya jobbet går bra och är kul. Det tar en halvtimme att köra dit, det är lite ovant för mig men jag kör ut ifrån stan på morgonen när alla andra kör till stan så jag slipper alla köer och det är bra.

Jag såg ett intressant program på kanal 8 igår på TV. En engelsk dokumentär om Buddhas liv - "I Buddhas fotspår". Det var en hel del jag inte visste, till exempel att vetenskapen anser sig ha bevis för att han verkligen existerat och de vet var han föddes och levde. Det vill säga norra Indien numera Nepal. Det är egendomligt tycker jag i alla fall, att det finns så stora likheter med kristendomen när det gäller Jesu födelse och Buddhas födelse. Det finns säkert massor av information om Buddha och Buddhismen på internet men jag gjorde en snabb sökning på Buddhas liv och hittade det här.

Programmet "Angry Planet" på kanal 8 är också jättebra.

Mera TV, jiippi - det gillar jag. Ikväll är det dags igen på Svt med Thailandsprogram. En thailändsk långfilm "Beautiful Boxer" med start kl 22.25 på Svt 2. Fast jag hade väntat mig fler program om Thailand, får väl se om det kommer fler nu om valet. Programmet Kobra i måndags var ganska bra, de pratade lite litteratur också - kul det var åtminstone två av böckerna som jag har läst, "Sightseeing" och "Plattform".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar