söndag 18 november 2007

Köpa hus i Thailand mässa i Malmö

Idag var det "köpa hus utomlandsmässa" här i Malmö. Jag och frugan var där, här är några intryck från mässan.

På plats fanns det många mäklare och byggföretag och försäljare för olika boendeprojekt i olika länder som intresserar oss svenskar. Det var Spanien, Frankrike, Cypern, Brasilien och Thailand. Det verkade vara Thailand som hade flest försäljare och det verkade också vara Thailand som de flesta besökarna var intresserade av. Det fanns också trevliga seminarier man kunde lyssna på. Vi lyssnade på ett föredrag av Thailand Juristerna. Flera av de här utställarna har jag sett innan på internet, men inte alla. Jag upptäckte en del nya mäklare. Jag gick runt och pratade med alla som sålde hus och lägenheter i Thailand. Min fru stönade och tyckte jag var jobbig, vi tänker ju inte köpa något hus just nu och vi tänker inte köpa i Phuket heller och det är så dyyyrt säger hon.

Det var mycket Phuket och Hua Hin på den här mässan, men även "eastern seaboard" som vi är mest intresserade av, alltså öster om Bangkok med Bang Saen och Pattaya. Där fanns ganska många mindre orter och fiskebyar på den här kusten som jag inte direkt hört talas om tidigare och Koh Chang, där bygger de tydligen så det knakar. Det mesta var ganska dyrt på den här mässan, husen och lägenheterna började oftast på 5 000 000 Baht och sen gick det bara uppåt. Men det fanns de som hade billigare objekt också, en mäklare som jag pratade ganska länge med och fick väldigt bra vibrationer av var Thailiving. De har objekt från 1 000 000 Baht runt Pattaya, Jomthien, Banglamung, Rayong-området, klart intressant. Vidare pratade jag med en trevlig försäljare från Mai Thai som berättade att de bygger hus i traditionell thailändsk stil med nån sorts vattenkylning i taket som gör att man inte ska behöva AC. Det låter bra, för övrigt gillar jag skarpt den här traditionella thaistilen på husen. En annan mäklare, jag har tyvärr glömt vilken, berättade att de bygger väldigt miljövänligt och använder miljövänliga material, OK det låter ju också bra. En annan sak som slog mig var att det var väldigt helsvenskt bland besökarna, det var inte många thai-svenska par jag såg.

Funderar ni också på att köpa hus i Thailand? Fråga och diskutera på Thailandsforum, där finns det många som bor i Thailand och kan svara på det mesta.

Funderar ni kanske istället på att bygga hua själva? Det finns en trevlig och informationsrik blogg av en svensk kille och hans fru som bygger hus just nu. Följ deras projekt här.

7 kommentarer:

 1. Det är som din fru säger för dyrt anlita dom där mäklarna. Har man thailänsk fru kan fixa det billigare i LOS.

  SvaraRadera
 2. Ja det är mycket pengar. Hur billigt kan det bli då, när man har en thailändsk fru? Vad har du för erfarenheter?

  SvaraRadera
 3. Hus i Phuket - Snart dags för bostadsmässa i Malmö igen. Går av stapeln 9-10 februari. Alla välkomna. Vi kommer denna gång representera Richmond Group, vilka har 5 projekt runt ön:

  1. Hus i Bang Tao Beach:

  2. Lägenheter i Kamala

  3. Lägenheter vid piren i Challong

  4. Hus vid Loch Palm Golf

  5. Lyxvillor i Layan.

  Kostar mer än det billigaste Bangkok har att erbjuda såklart:) Dyrare på Phuket än Eastern Sea Board. Själv gillar Phuket då jag tycker det är omväxlande med olika stränder och olika vikar med sina egna karaktärer, rent vatten (förutom Patong, Kata, Karon), bra infrastrukur, bra sjukhus, internationell flygplats, bra shopping etc. Men det är klart priserna är höga om man vill vara nära stranden.

  SvaraRadera
 4. Scandinavian Thai Villas

  Scandinavian Thai Villas är ett projekt på 18 hus som ligger precis i utkanten av Cha Am. Området är grönt med utsikt mot bergen. En gata 8 meter bred sträcker sig 280 meter in i grönskan. Vårt hus "Harmony 2" är planerad till 113 kvm exkl. garage och terasser. "Harmony 3" med en boareal på 130 kvm. Tomtstorleken per boende varierar från 480 kvm till 730 kvm. Alla Thai Villas hus har privat swimmingpool på 8 x 4,5 meter, terass på hela 66/83 kvm.

  SvaraRadera
 5. Hej. Kolla runt riktigt innan ni köper hus. Vill ni betala för mycket, dyr samfällighetsavgift, kanske fel boyta m.m. så köp av svenska mäklare. Vill ni ha det för halva priset, flera gånger billigare samfällighetsavgift så köp av Thailändare. Vissa mäklare tar 1000 kr i månaden i samfällighetsavgift, när den riktiga summan ska var 1000 kr om ÅRET. En varning är Thai care som har tagit mot pengar och beställningar på lägenheter i Bang Sare. Dom lägenheterna kommer aldrig att byggas. Många kunder har blivit blåsta nu och flera blev lurade innan på hus i Phuket. Flera kunder har väntat över 2 år på sina hus som dom beställt av Thailandmäklarna. Det är synd att det blir så för det drabbar dom seriösa säljarna. Nang

  SvaraRadera
 6. Hej. En kompis köpte hus av www.siamthaihouse.se och är jättenöjd. Dom tänkte köpa av Thailandmäklarna men hittade en annons 3 dagar innan och tjänade 350 000 kronor på det. Thailandmäklarna var dubbelt så dyra som Siam Thai House och många gånger dyrare i samfällighetsavgift. Så låt er inte luras utan kolla runt innan. Mvh Matte

  SvaraRadera
 7. prosze mi odpowiedziec na pytanie czy t tajlandi mieszkaja polskie rodziny i gdzie bo ja tez plauje mieszkac w thailand prosze o odpowiedz,

  SvaraRadera