söndag 4 november 2007

Dagsläget nr 10

Det har varit ännu en fantastisk höstdag med sol och vindstilla, tänk om hösten alltid hade varit så här fin. Vi var i templet idag, där var inte så många men vi hade jättegod mat. Spelade Bingo-Lotto igår för första gången på jättelänge, vi vann ingenting och programmet var jättetråkigt, Bingo-Lotto konceptet är över tycker jag. Vi spelade jättemycket förr när Loket hade programmet, vi blev inte rika så vi kunde flytta till Thailand med ett presentkort på 2500 kr och ett på 1000 kr blev det i alla fall plus mängder av bingo. En gång ringde morsan programmet och kom fram! Problemet var bara att hon blev så chockad och nervös så hon la på luren. Det har vi skämtat om många gånger.

Jag hälsade på morsan idag också, fick hjälpa henne med att sätta upp nya gardiner som hon sytt själv. Gammal och trött är hon men sy gardiner och pyssla det kan hon och det är ju jättekul att hon gör det. Jag undrar hur thailändska kvinnor blir egentligen när de blir gamla, vad kommer min fru att pyssla med när hon är pensionär?

5 kommentarer:

 1. Frugan har gjort klart som pensioner ska hon inte sitta har i Sverige. Hoppas man får följa med *ler*

  Din fru kom från Ban Nom Bua var ligger det? frugan kommer från Ban nongbua 4 km från chum phae

  SvaraRadera
 2. Hej Jerker, tänk om vi är grannar, va kul i så fall. Ban Nom Bua eller Ban nongbua? Hmm...det låter misstänkt lika. Vårt Ban Nom Bua ligger väl också ca 4 km ifrån Chum Phae skulle jag gissa, vi brukar ta en sån där trehjulig mc-taxi och vägen är jättedålig sista biten. Det är väldigt nära det här utomhusmuseumet med antika gravar, som jag inte kommer ihåg vad det heter.

  SvaraRadera
 3. Det säkert samma ställe. Har ni köpt någon mark där det finns en svensk som har 6 ra men han inte byggt något hus ligger väldigt nära utomhusmuseumet med antika gravar.

  En fråga till *ler* Hur läger man in text med web adressen inbakat i bloggen. Om man skriver om någon artikel från en tidning.

  SvaraRadera
 4. Hej Jerker!

  Ursäkta att jag inte svarat tidigare. Nej, vi har inte köpt någon mark i Thailand. Jag är väl inte så där jätteintresserad av att bygga något och bo där i Chumphae. Men det skulle vara jätteintressant att komma och hälsa på er någon gång och se hur ni har det?

  Det är lätt att baka in länken i texten. Du bara markerar texten du vill ska vara en klickbar länk i en annan färg, sedan klickar du på en ikon som heter "link" (där är en liten bild på ikonen också, ska väl föreställa en kedja)uppe i "toolbar"-listen. Då poppar det upp en ruta där du skriver in webbadressen som du vill länka till, sedan klickar du OK. Klart! Du kan gå till förhandsgranska och kolla att det funkar.

  SvaraRadera
 5. Ni välkomna! om vi råkar vara där.
  Tack för hjälpen med länken.

  SvaraRadera