lördag 20 oktober 2007

Våldtäkt eller inte

Igår morse satt jag och lyssnade på radion när vi käkade frukost. Det var våldtäktsdomen mot de här "stureplansprofilerna" de diskuterade. Sedan gled de över på att prata om ett evnetuellt lagförslag som gick ut på att bägge parterna måste uttryckligen säga JA innan samlaget skulle påbörjas, annars skulle det vara våldtäkt. Jag tror det var så de menade och jag tror det var P1 jag lyssnade på och jag tror jag var vaken, kanske jag missuppfattade det hela och i så fall får ni ursäkta.

Men herregud, är det inte lite orealistiskt. Människan har alltid försökt tämja naturen på gott och ont, men svenskarna går ännu längre, de försöker tämja själva livet. I trygghetsnarkomanernas Sverige där inget, absolut inget får gå fel.

Vad hände med det romantiska, förförandet och det sensuella. Allt sådant som kärleken i Europa brukar förknippas med. Det får kanske bli som i Thailand istället, det är bara att fråga om man vill något. Jag vill med dig! Vill du med mig? Ja eller nej. Då behöver ingen våldta någon. Inget kroppsspråk som måste tydas, inga blickar eller ögonkast och vaga antydningar som måste tolkas och analyseras först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar