tisdag 16 oktober 2007

Pedofiler i Thailand

Ingen har väl undgått att höra om jakten på den så kallade "spiralpedofilen" som är på rymmen och tros befinna sig i Thailand. Då började massmedia direkt utnyttja den här kopplingen - pedofil och Thailand - och sätta feta rubriker med ordet Thailand. Det är väldigt tråkigt att Thailand ska behöva dras med det ryktet i tid och evighet. Jag har länge sagt till folk att det finns inga (väldigt få) pedofiler i Thailand, det har säkert funnits en hel del förr men under de senaste åren har det här problemet verkligen uppmärksammats i landet. Nu äntligen, verkar även massmedia uppmärksamma detta. Pedofilerna har skaffat andra jaktmarker, för Asiens del verkar det vara Kambodja, Vietnam och Filippinerna. Jag kan bara gissa att en del länder i Afrika och Latinamerika också är drabbade. De fattigaste länderna i Europa har också problem med den här skiten.

Men barnsexryktet och Thailand är seglivat, som ett led i detta har en svensk polisambassadsman placerats i Bangkok för att ta emot tips från svenska turister som har sett något misstänkt.

I december förra året placerades en svensk polissambandsman i Thailand för att få fler turister att anmäla svenskar som utnyttjar barn sexuellt. Men hittills har ingen gripits med hjälp av tips. I morgon inleder Ecpat en landsomfattande kampanj med 250 resebyråer för att få fler att anmäla.

Om du då är turist i Thailand och ser något misstänkt som har med pedofili att göra ska du vända dig hit, är det tänkt. Om man läser här på ambassadens hemsida så kan man vända sig hit och tipsa polisen om all grov brottslighet man har misstanke om som har någon svensk eller skandinav inblandad. Så om du råkar få reda på någon svensk som ska smuggla knark så kan du också vända dig hit som ett exempel. Det är ju bra, men det skriver inte tidningarna om, de är helt fixerade vid pedofiler för det ger väl bäst försäljningssiffror.

Hittills har den här tpsa polisen-tjänsten på ambassadens hemsida inte gått så bra.

Det är inte så många som har hört av sig, säger Annethe Ahlenius.

Men ingen har hittills gripits genom tips från en annan turist.

Jag tycker inte det är så konstigt att det inte gått så bra, som jag sa tidigare så tror jag inte det finns några pedofiler i Thailand. Det finns andra länder där en sådan här satsning verkar behövas bättre. Men visst, det är ett bra initiativ i alla fall därför att den här gruppen människor ska känna sig jagade och stressade, de ska inte kunna koppla av och känna att det är lugnt.

För övrigt tror inte jag vanliga turister får syn på några pedofiler "in action" så att säga. Dessa människor håller nog en väldigt låg profil därför att de vet att de lever farligt. Jag har har aldrig sett något misstänkt när jag varit där. Dessutom misstänker jag att det kan bli problem med den här typen av tipsa polisen-system. Turister på semester i Thailand, kanske för första gången, har antagligen väldigt svårt att tolka allt de ser med sina svenska glasögon. De kanske ser en vit man ihop med ett mörkhyat barn och får genast för sig att de har sett en livs levande pedofil. Istället kan det vara på det viset att den vita mannen bor i Thailand och det mörkhyade barnet är hans Thailänska styvbarn eller barnbarn. Jag ser klara risker för den personliga integriteten med det här. På Thailandsforum diskuterar vi det här och allt möjligt annat som har med Thailand att göra. Somliga är rädda för att kraven på rättssäkerhet riskeras och somliga tycker att inget pris är för högt att betala i jakten på pedofiler.

7 kommentarer:

 1. ATT UPPFATTAS SOM PEDOFIL.

  Min fru (som är Thailändsk medborgare) och jag, och hennes son var på besök i Bangkok.Eftersom min fru gärna ligger och drat sig på morgonenn, så gick hennes son och jag på en promenad i stan. Eftersom han var 10 år gammal, så höll han mig i handen. Plötsligt läggger jag märke till att en del utlänningar tittar lite konstigt på mej. En taxi åker förbi, och någon skriker något åt mig.
  Kommer på ide´n att lyfta upp min
  frus son på mina axlar! Nu är det
  inte längre någon som glor surt.
  Tvärtom ler man åt mig.En farrang som är ute och går med sin son?
  En märkbar attitydförändring.
  Efter tre timmar tillbaka till hotellet. Min fru har vaknat och sitter i lobbyn och väntar på oss.
  Plötsligt dyker en kroppsligt över
  dimsionerad Amerikanare upp. Han säger att han sett oss på morgonen.Vad trevligt att jag var ute och gick med min frus son, sa han.Vad han skrek från taxin var allt annat än trevligt.
  Med andra ord! Man kan uppfatas på olika sätt. Han trodde naturligtvis att jag var " En så´n där pedofil".
  Alla behöver inte vara pedofiler som är ute och går med ett minderårigt barn på Bangkoks gator.

  Nisse


  simensionerad Amerikanare upp

  SvaraRadera
 2. Hej Nisse.

  Intressant att höra din historia. Visst är det irriterande och kränkande.

  SvaraRadera
 3. Svenne! Tyvärr har du fel om att det inte finns pedosar i Thailand. På Sunee Plaza i Pattaya vimlar det av pedosar. Senast för en vecka sedan hade en fd studierektor från Stockholm bjudit in 24 andra svenska män på en middag till restaurang Olé. 20 av dessa är pedofiler från Sverige. en del av dem är korttidsboende här och en del har utvandrat.

  SvaraRadera
 4. Tyvarr fortsatter de svenska pedosarna att forstora unga drogberoende thapojkars liv. Den man, som med folkskolararexamen fån 1956, fortsatter att ge sig pa unga pojkar utan att polisen ingriper.

  SvaraRadera
 5. Nu är två av dem som var på festen gripna. Nu återstår bara ett fåtal. Några är döda och en del så gamla att de inte förmår att resa utomlands. Den svenske blonderade "rektorn" är fortfarande aktiv och ännu inte gripen.

  SvaraRadera
 6. SVENNE FARANG ÄR SÄKERT SJÄLV PEDOFIL OCH FÖRSÖKER SPELA NORMAL. USCH! GÅ O SÖK HJÄLP!

  SvaraRadera
 7. .... tror jag inte. men han vetb tydligen en del och jag saknar mer från honom. Har du svenne varit i Thailand nyligen och kan berätta vad du sett?

  SvaraRadera