torsdag 18 oktober 2007

Ny undersökning

Den förra undersökningen är slut, dags för en ny naturligtvis.

Det var många som hade röstat, kul, jag tackar för ert intresse. De flesta (48%) tyckte att det borde vara bäst för ett svenskt-thailändskt par att bo i Thailand. Det tycker jag också. Så här ser jag på det i stora drag - Thailand ska vara kul, jag vill ha hyfsat med pengar om jag ska bo där och välja själv hur mina dagar ska se ut, vad jag ska göra. Jag kan själv välja hur mycket jag ska integrera mig med själva Thailand. Det är frihet för mig, i ett klimat jag gillar med ett folk jag tycker om. Jag hatar alla "macho-konflikter" här hemma i vår kultur och uppfattningen att ett ordentligt gräl bara "rensar luften" och all denna trygghetsnarkomani som vi har odlat fram de senaste decenierna. Jag är nog ganska thailändsk i min personlighet. Kanske du hade andra skäl för att rösta på Thailand?

Det var 34% som tyckte Sverige är det bästa landet för ett sådant par att bo i. Tja, för all del, Sverige är inte så dumt det heller, bara man har råd att åka till Thailand då och då. Nackdelen för ett svensk-thailändskt par är tycker jag, att det är mycket lättare för svensken att trivas i Thailand än det är för thailändaren att trivas och bli integrerad i Sverige. Svensken i Thailand väljer själv vad han vill göra, om han vill lära sig thai och så vidare. För thailändaren (invandraren) i Sverige är det krav, krav, krav.

Bara 3% tyckte att ett tredje land skulle vara bäst. Jag tycker det verkar rörigt på något vis. Jag kommer delvis från Finland, jag försöker föreställa mig att ta min thailändska familj och dra till Finland... Nej, det skulle inte funka. Eller om man leker med tanken att vi skulle bo på Filippinerna eller något ställe med bättre visumbestämmelser för faranger än Thailand, nej det låter bara rörigt och konstigt för mig. Jag har träffat en del sådana här internationella par, bland annat finns det flera dansk-thailändska par här i södra Sverige på grund av Danmarks hårda lagar för immigration med mera. Ha, myten om det gemytliga Danmark, det är bara en bluff.

Det var 7% procent som tyckte att var man bor inte har så stor betydelse. Bara man älskar varandra så löser sig nog det andra också.

Slutligen var det 5% som svarade vet ej.

Då kom jag att tänka på nästa steg, om man nu ska flytta till Thailand, på heltid eller deltid. Var ska man då bo? Är du och din partner överens eller har ni olika önskemål? Rösta, det är alltid intressant att höra vad ni tycker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar