tisdag 4 september 2007

Ny undersökning

Klockan har klämtat, sista beställningen av whisky har varit. Thaiwhisky undersökningen är slut. De allra flesta (54%) svarade att de inte hade märkt något konstigt efter att ha druckit thaiwhisky, medan 37% svarade att de hade märkt någon konstig effekt. Samt 2% visste inte.

Jag har sökt en del på nätet efter någon seriös undersökning eller liknande, om det verkligen finns konstiga ingredienser i thaiwhisky eller inte. Har dock inte hittat något seriöst. Det enda jag kan säga är att jag tycker jag får konstiga drömmar när jag druckit thaiwhisky. Ni som röstade ja, vad är det för konstiga effekter ni kännt av, berätta gärna!

Nu tänkte jag fråga er om vad ni tror om svensk-thailändska förhållanden. Vilket land är bäst för ett sådant parförhållande tror ni?

 • Om paret bor i Thailand, blir frestelserna för honom för mycket för förhållandet? Kanske hennes släktingar blir för krävande? Kanske han känner sig sysslolös och har svårt att vänja sig vid det?
 • Om paret bor i Sverige, klarar hon vintern och mörkret? Kan hon lära sig svenska? Hur hanterar hon kraven på att "smälta in" i det svenska samhället? Vad säger släkten i Sverige.
 • Kanske det är bättre om paret bor i ett tredje land, där båda kan känna sig fria och ha en känsla av att bygga upp något gemensamt, att börja på ny kula?

Undersökningen finns ute i högerkolumnen, längst upp. Kommentera gärna.

4 kommentarer:

 1. Vad negativt det låter... och vad maskulint ;-) Jag kan inte ens rösta!
  mvh svensk kvinna med thailändsk man.

  SvaraRadera
 2. Hej Maleé,

  ta inte illa upp för det. Det är bara jag som varit lite lat och skrivit slarvigt. Klart du ska rösta, i själva grundfrågan i undersökningen är det ju inte något könsbestämt.

  Negativt, ja det negativa och eventuella problem som kan dyka upp är mest intressanta att ventilera och diskutera tycker jag. Det positiva sköter ju sig själv så att säga. Ska man äta Tom yam khung eller hemmagjorda svenska köttbullar med sås och lingon? Det är gott båda två, det är bara att välja vad man vill ha. Inte så mycket att säga om det.

  SvaraRadera
 3. Jag måste ha missat whisky undersökningen. Vill lägga mitt veto. Dricker jag Mechkong blir halva ansiktet rött. Det ser sjukt ut. Man får nog skilja på på thaiwhisky och thaiwhisky. Det är ju inte ens whisky. rom kanske?

  Sang Sohm är ok

  SvaraRadera
 4. Det skulle verkligen vara intressant att se hur det ser ut Nille :)

  Jag tror jag tar den här frågan till forumet.

  SvaraRadera