tisdag 11 september 2007

Khon Kaen och Chumphae

Väl framme i Khon Kaen bodde vi på "Hotel Khon Kaen", logiskt va? Det är ett väldigt bra hotell för 500 baht per natt och en väldigt bra restaurang har dom, ifall någon ska åka dit - så bo gärna där. Jag hittar ingen information om det här hotellet på internet. Så här ser rummen ut i alla fall.


Khon Kaen är en stor och modern stad där det mesta verkar finnas som en västerlänning behöver. Här skulle jag kunna tänka mig att stanna lite längre, annars är jag inte så intresserad av att vara någon längre tid i Isaan. Det finns en stor nattmarknad med massor av god mat i Khon Kaen där vi brukar äta på kvällarna. På den här bilden kan man köpa efterrätter, jag älskar thailändska efterrätter.Sedan åkte vi vidare till Chumphae för att hälsa på svärföräldrarna och syskon och släktingar. De var väldigt glad över att se oss igen, det var ju två år sedan sist. Skulle gärna visat er lite bilder men min fru tycker inte det är något att visa för hela världen :).

Här är vi på marknad i alla fall. Frugan handlade ganska mycket mat att ta med hem till Sverige. Det var olika sorters torkad fisk, torkad chili, vitlök, kryddor, curryblandningar, olika nam priik blandningar och lite till. Hon köpte också en flaska med röd nam plaa, så nu vet jag hur de färgar nudlar röda ibland i vissa maträtter. På just den här bilden köper hon någon sorts inlagd fisk, typ surströmming, den luktar förfärligt. Man använder den i Som tam.Sedan åkte vi tillbaka till Pattaya för några dagar med sol och bad och träffade barn och barnbarnen i Bangkok igen innan vi åkte tillbaka till Sverige. Ja, det var den resan det. Vi planerar redan att åka igen nästa sommar, det kändes alldeles för länge att inte åka på två år. Fantastiskt bra väder hade vi hela resan i princip, regnperiod - den var i Sverige istället :).

4 kommentarer:

 1. Jag kommer ihåg Khon Kaen som en smutsig, tråkig stad. Men det var många år sedan jag var där.

  Chumpae är för mig ett ställe där man byter buss. När man kommer från en liten by vid namn Baan Hin Laat i Chaiyaphum på väg till just Khon Kaen eller till Loei.

  SvaraRadera
 2. Khon Kaen har nog hottat upp sig och det är väl den största stan i Isaan, tror jag? Man ser många faranger på gatorna.

  Chumphae, där händer det däremot inte så mycket, det kan jag hålla med om. Min fru är född i Chaiyaphum, men sedan flyttade de ganska snart till Chumphae.

  SvaraRadera
 3. Nja, Khorat är väl större tror jag, fast det är kanske inte riktiga isaan, om än porten till isaan.

  Var i Chaiyaphum kommer hon ifrån, om man får fråga?

  Min f.d hade sin syster boendes där, så det har blivit några veckor ute på landet i Chaiyaphum. Fast det var ju närmare KK än CP.

  SvaraRadera
 4. Hej Guava, ursäkta dröjsmålet. Hon kommer från Baan Khua Hua Chang!? (det låter så i alla fall när hon säger det). Men som sagt, sedan flyttade de till Baan Nom Bua i Chumphae. Varje gång vi är i CP så tänker vi att vi ska åka till Chaiyaphum för att titta på stället där hon är född, men det blir liksom aldrig av.

  SvaraRadera