lördag 22 september 2007

Dokumentär om killar på semester i Thailand

Har sett en väldigt intressant och samtidigt kul dokumentärfilm om killar som åker till Thailand och träffar tjejer. Det är en seriös dokumentärfilm, alltså inget naket eller sex i filmen. Den är 30 minuter lång. Här är en intressant kommentar av en kille i filmen:

They say they love you, but who knows really? But you´re probably just gonna spoil your holliday if you don´t believe her, so it´s better to just believe her.

Klicka här för att se filmen. Jag hade tänkt lägga in videon här så att man kunde klicka på den och börja titta direkt men jag får det inte att funka och nu orkar jag inte mixtra med det längre.

Ensamstående killar och män reser till Thailand på semester. Är de sexturister eller bara vanliga killar som råkar bli förälskade i thailändska tjejer? Det finns väl både ock, men jag tror många killar och åker till Thailand och planerar att INTE ha sex med thailändskor, därför att de är rädda för sjukdomar och de har hört så mycket negativt. Väl på plats i Thailand så upptäcker dom att den karta och kompass de har med sig från Europa inte funkar i Thailand och helt plötsligt så har dom blivit ihop med en tjej i alla fall.
 • Är då alla tjejer som träffar farangmän prostituerade? Nej, absolut inte!
 • Finns det prostituerade som träffar farangmän? Ja, definitivt!

Vad är då prostitution och vad är inte det? För mig är det syftet och själva målet med relationen som avgör, om det är tänkt bli långvarigt eller inte. Jag menar att om någon från Thailand seriöst vill förändra/förbättra sitt liv genom att försöka hitta en person från något annat land, i Europa till exempel, så kan man inte kalla det prostitution även om pengar kommer att ha en stor roll i det här förhållandet. Om däremot syftet är att åka till en turistort för att träffa så många faranger som möjligt och roffa åt sig så mycket pengar som möjligt, då är det prostitution.

5 kommentarer:

 1. Verkligen intressant ämne. Jag håller med om att tjejer som söker förbättra sin situation genom ett långvarigt förhållande inte kan kallas prostituerad.

  Här en bra sida om resmål, sevärdheter och hotell i Thailand
  www.trivago.se/thailand-360

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag blev glad när jag hittade din blog alltid roligt läsa om Thailand.
  Jag brukar tillbringa några veckor varje vinter i Chumphae frugan är där ifrån. Du kan kolla min blog det var ett tag sedan la in några foto men några månader hoppas jag åka till byn.

  /Jesper

  SvaraRadera
 3. Hej Helena, verkligen intressant sida du har, där finns mycket att utforska, det ska jag göra.

  Hej Jesper, trevligt att du hittat hit. Jag brukar kolla din blogg lite då och då, skönt att höra att du är i farten, jag var nästan lite rädd att bloggen hade somnat in :)

  SvaraRadera
 4. En svensk kille eller tjej. Hur väljer de sin partner? Ute och partar och träffas kanske. Kikar på FB eller lägger in en ad i något media som singel söker... Vilka kriterier finns? Tjejen säger säkert nått som.. Jo jag vill att min man ska vara bla bla right? Se okey ut, ha ett bra jobb, inte dricka för mycket, va i min ålder eller lite äldre.Tycker om barn och vill satsa... När hon kommer upp i åren och klockan tickar? Skillnaden mellan Thai's och fallangs hårfin! Visst, en stor skillnad "pengar och trygghet". Men också en "win win situation. En man som älskar henne, ser till med utbildning, hus till familjen och ett gemensamt utbyte familjer i mellan :) Dessa relationer hör jag oftast ordet kärlek i mellan paret. Men pratar vi trafficking eller prostitution så helt klart FEL! Hur många par som är svenskfödda lever i misär, eller skilda mm. Där tjejen/killen knullar runt i länder eller hemma finns det. En del va? En bra fungerande relation är bra oavsett. Där det finns kärlek och omtanke är alltid bra :)

  SvaraRadera
 5. Gillade några kommentarer i övrigt :)
  Men många saker som är fel HÄR är det inte där... Killar som blir tjejer, tjejer i sex industrin osv. Respekteras där! Ser dagligen blicka i Europa "som ser ner asiatiska kvinnor". Typ lägre stående personer mm. Som jag ser det. Människor gör det de kan. Människor är goda men vissa gör dåliga saker. Karma :)

  SvaraRadera