onsdag 19 september 2007

Dagsläget nr 8

Hösten är här känns det som och det skulle egentligen vara dags att höstgräva i kolonin. Men vi har bestämt att vi inte ska ha kvar den, det blir liksom inte tid över till den. Speciellt den här sommaren har det inte varit så inspirerande heller. När vi kom hem från Thailand så hade ogräset tagit över helt. När vi känner för trädgårdarbete så kan vi ju alltid hjälpa till i templet, där har dom en köksträdgård också.

Jag ska gå till frisören på fredag, så jag ringde och beställde tid för en gångs skull:

- Hej, har ni någon ledig tid på fredag, när öppnar ni förresten?
- Vi öppnar kl 11.
- Ajaj då, det var synd. Jag skulle vilja komma kl 10.
- Inga problem, vi öppnar för dig kl 10.
- Ni öppnar för min skull kl 10 istället för kl 11?
- Javisst, inga problem. Välkommen.
- Tack!

Vilken fantastisk service. Okej, klippning på fredag kl 10 alltså. Var får man sån bra service? Jo, på Salong Rekabi i Lund. Billiga är dom också, sist jag var där kostade det 120 kr.

Vi diskuterade trafik och cyklister och gångtrafikanter på jobbet under fikapausen. Vi kom fram till att cyklister och fotgängare är helt galna i Lund. Hmm, sa jag plötsligt, I Bangkok och Thailand är det istället bilisterna och mc-förarna och yrkestrafikanterna som är helt galna. Intressant jämförelse mellan våra olika samhällen.

Morsan var hos tandläkaren igår. Hon fick en thailändsk tandläkare, synd att det inte var thailändska priser också! Men det var den bästa tandläkare hon haft sa hon, så mjuk och försiktig och trevlig.

1 kommentar:

  1. Måste instämma i att gång- och cykeltrafikanterna i sverige är helt galna. Vet inte om det är bristen på trafikvett eller galenskap....

    Man kan inte bara gå rakt ut över ett övergångställe bara för att man har rätt att göra det.

    Varför tror cyklister att de kan cykla mot rött ljus?

    SvaraRadera