söndag 30 september 2007

Burma och Thailand

Hur är relationerna egentligen mellan Burma och Thailand? De har väl varit ärkefiender en gång i tiden för flera hundra år sedan och sedan har det fortsatt att vara väldigt spänt mellan de två länderna, som jag har uppfattat det. Thailand menar att den mesta narkotikan i Thailand kommer från Burma. Kanske finns det fler problemområden, jag vet inte.

Det är tråkigt att läsa om att Thailand behandlar burmesiska flyktingar väldigt illa men det förvånar mig inte. Samma sak hände efter och under Pol Pot regimen i Kambodja. Vad gör egentligen Burmas grannländer? Just nu verkar det som att de länder som bryr sig och börjar prata om att göra någonting är länder på andra sidan jordklotet, som vi här i Europa. Fattas bara att USA kommer ridande på sitt kavalleri och tar på sig uppgiften att ordna upp det hela, eller kanske det skulle vara bra?

Jag tror däremot inte att man ska vara så naiv att man tror att det thailändska folket hade blivit bättre behandlade av sina grannar om det hade varit de som varit på flykt istället.

Vad säger egentligen munkarna i Thailand? Har inte sett någonting om det men jag ska försöka ta reda på det. Situationen i Thailand just nu är ju lite speciell minst sagt, en militärjunta som i så fall ska ta den andra militärjuntan i örat, det låter ju inte speciellt logiskt. Vad betyder det här för valet i Thailand som snart ska hållas?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar