tisdag 25 september 2007

Billigare flygresor till Thailand i framtiden?

Länge har det funnits lågprisbolag som flyger kortare distanser och snart kommer dessa bolag att försöka slå sig in på långdistansmarknaden också och när väl ett bolag har börjat kommer de andra att följa efter, det tror en del experter i alla fall.

Detta går att läsa i tidningen Dagens Industri idag.

Lågprisflyget på långdestinationer, som till Thailand eller över Atlanten, kommer att explodera. Det spår Azran Osman-Rani, vd för Asiens nyaste lågprisbolag Air Asia X.

Detta kan ju tyckas vara goda nyheter, då kanske vi får se lågprisalternativ till Thailand för 3000-4000 kronor. Det finns självklart också nackdelar med en sådan utveckling. Klarar miljön ett ökat långdistansflygande? Klarar flygplatserna och infrastrukturen runt omkring av ännu fler flygplan? Hur blir det med säkerheten? Alldeles nyligen var det en allvarlig flygolycka i Phuket.

Jag måste säga att jag är lite överaskad av den här prognosen och jag tror inte riktigt på den. Allting annat jag hört under en längre tid tyder istället på raka motsatsen, dyrare flygresor.

Okej, handen på hjärtat, vad tycker jag personligen? Jag tycker det verkar kanonbra med sänkta priser. Blir det istället dyrare får jag och min familj betydligt svårare att åka till Thailand. Åka till Thailand vill vi verkligen, det måste vi och det ska vi. Jag kan gå med på många andra förändringar i vår livsstil för att skona miljön men rör inte mina Thailandresor.

1 kommentar:

  1. Jag håller med dig. Jag vill också ha billigare resor även om det påverkar miljön negativt.

    3-4,000 då har man kanske råd att åka varje år

    SvaraRadera