lördag 11 augusti 2007

Koh Larn utanför Pattaya

Vi gjorde en dagsutflykt från Pattaya till ön Koh Larn som ligger ca 8 km utanför kusten. Man kan åka dit med färja, vilket vi gjorde, från Bali Hai Pier. Resan tar 45 minuter ungefär och kostar 20 baht. Klart billigt alltså och resan är mysig och man kan köpa dricka ombord om så önskar. Nu för tiden behöver man inte heller balansera på en planka när man ska av och på båten. Även ute på Koh Larn finns det en ny och rejäl brygga där båten lägger till. Man kan också hyra en egen speedboat och åka dit på ungefär 20 minuter, det kostar ungefär 1500 baht (tror jag). Har du anlag för sjösjuka ska du nog inte åka speedboat.

OK, så här långt var ju allt bra och positivt. Vi har varit på Koh Larn innan, för kanske 5-6 år sedan och då tyckte vi det var en klart trevlig utflykt. Bort från all hets och stress inne i stan och vi förundrades över vilka fina stränder och vilket underbart vatten där var. Den här gången blev vi lite besvikna faktiskt. Koh Larn har blivit ett tivoli, en riktig turistfälla tycker jag. Där är helt nerlusat med speedboats, jetskies, solstolar och ännu mer strandförsäljare och tingel tangel. Man kan hyra motorcykel på ön så man kan utforska ön och kanske hitta en bättre strand. Det finns också bungalows att hyra men det är ganska dyrt, kanske 1500 baht. Det verkar inte värt det kort sagt, åk mycket hellre till Koh Samet.

Jag blev sur och tog inte ett enda foto från Koh Larn, jag får ta hjälp av en bloggarkollega - Ulf Larsson - här är en bild med lite mera info om ön. Här är ett av mina egna foton i alla fall, Koh Larn sett på avstånd ifrån stranden i Jomthien. Det räcker så, att se ön på avstånd.

2 kommentarer:

  1. hej mysig bild levde på kohlarn i ett par månader nyligen och trivdes alldeles utmärkt men det är som du säger det har utökats med turister men man kan även hitta alldeles tomma jätte vackra stränder;)

    SvaraRadera
  2. Ska själv åka ner snart till Thailand, har en vän som har bott där nere i c:a 2 år och han rekommenderar mig att åka till Koh Larn, men nu när jag läser så säger ni att det är dyrare än koh Samet. Stämmer verkligen det? jag har hört utav min vän att det ska vara billigare och mycket mindre turister där än någon annanstans i Thailand

    SvaraRadera