lördag 18 augusti 2007

Bang Saen

När vi ändå var i Pattaya tänkte vi göra en utflykt till Bang Saen och kanske bo där ett par dagar. Vi blev inte så jätteförtjusta i Bang Saen och fick "hemlängtan" till Pattaya igen!

Det var en onsdag tror jag, som vi beslutade oss för att åka. Mitt i veckan alltså, kanske den sämsta tidpunkten. Vi tänkte åka buss dit och kom upp i bra tid på morgonen och allting var bra, vädret i Pattaya var jättebra (som vanligt). Vi stannade en taxi och frågade om han kunde köra oss till busshållplatsen där bussarna som går åt det hållet stannar. Det kunde han säkert men han ville ännu hellre köra oss hela vägen. Vad skulle det kosta då? 1200 baht tur och retur. Nej, det lät dyrt och dessutom sitta på flaket på en songthaew hela vägen låter inte heller så kul. Det blev en kompromiss till slut, vi åkte för 600 baht till Bang Saen och sedan tog vi bussen hem. En timme senare och väldigt rufsiga i håret var vi framme på beachen i Bang Saen. Nu var vädret helt plötsligt dåligt, det blåste väldigt hårt och det var mulet, det snart börja regna det behövde man inte vara meterolog för att lista ut. Själva stranden är spikrak i säkert 3 kilometer, vattnet och sanden är ungefär samma som i Pattaya/Jomthien. Vi var i princip ensamma på hela den här långa stranden, det fanns kanske 20 människor där och kanske 200 thailändare som försökte sälja mat! Helt otroligt faktiskt, de var inte direkt påflugna men lite jobbigt var det ändå. Man måste ju ändå undra, varför går de här människorna ner till stranden och försöker sälja mat en sån här dag? Det funkar ju bara inte, hur försörjer de sig? På helgerna är det tydligen alltid fullt med folk i Bang Saen, men räcker det för att de ska klara sig?

Vi hyrde i alla fall cyklar och cyklade fram och tilbbaka ett par gånger längs den långa stranden. Vi hade som sagt planer på att stanna ett par dagar men det gjorde vi inte. Vi fick "hemlängtan" till Pattaya. Så det blev ingen övernattning i Bang Saen istället tog vi bussen tillbaka. Ja ja, vi får väl försöka igen en annan gång för jag har hört mycket positivt om Bang Saen.
Har du frågor om Thailand? Ska du åka dit på semester kanske? Titta in på Thailandsforum och få svar på dina frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar