söndag 26 augusti 2007

Att ha ett förhållande med en Thailändsk kvinna

Hur ett förhållande mellan en thailändsk man och kvinna fungerar vet jag inte, det vågar jag inte uttala mig om. Däremot vet jag en del om förhållande mellan en svensk man och en thailändsk kvinna. Inte minst har jag varit tillsammans med samma kvinna nu i 13 år och jag är mycket lycklig ihop med henne. Under den tiden har jag sett många andra bli ihop och skiljas.

Låt mig först konstatera att ett sådant här förhållande är helt olikt ett svenskt-svenskt förhållande. Och det är helt i sin ordning, det är så det ska vara, alla försök att styra det hela mot ett svenskt-svenskt förhållande kommer att misslyckas. Som jag sagt tidigare så tror jag vänskap är nyckeln till ett lyckligt förhållande mellan farang-thai. Jag tror inte riktigt den europeiska synen på förälskelse och kärlek passar in här, med dramatiska utspel och himlastormande känslomässiga berg- och dalbanor. Med kavaljerer som står utanför balkongen och spelar gitarr och sjunger kärleksvisor och går ner på knä för att fria och förklara sin kärlek.

Förhållandet med en thailändska kommer istället att få en prägel av ett praktiskt arrangemang, ett arrangemang som syftar till man ska få ett så behagligt, tryggt och välordnat liv tillsammans som möjligt. Jag tror inte thailändare i första hand strävar efter makt och rikedom för sakens egen skull. De strävar efter rikedom därför att de har förstått att pengar kan göra en människa fri, fri från arbete och bekymmer. De flesta faranger har inte förstått detta. De jobbar och sliter och sparar och sparar och sedan dör de. Därefter tar barnen vid och gör samma sak och sedan dör de. Ibland är det någon som bryter cirkeln och köper ett jättestort hus och två Ferraribilar som han inte behöver, kanske är de lyckliga eller kanske inte. Inte min sak att säga.

Om du säger till din thaifru så här,
- Älskling, vi har faktiskt en hel del pengar sparade nu. Vad ska vi göra? Ska vi sluta jobba för alltid och bo i ett litet hus med två rum och ha en liten billig bil. Eller ska vi fortsätta att jobba och kämpa varje dag tills vi blir gamla för då kan vi bo i ett stort hus med sex rum och vi kan ha två stora bilar istället. Vad ska vi göra?

Då kommer hon med stor sannolikhet att svara,
- Älskling, vi slutar jobba nu. Vi ska ha sabai sabai och sanuk i vårt liv.

En thailändsk kvinna kräver att förhållandet ska fungera rent praktiskt, man ska ha ett jobb, ett någorlunda fint hem, pengar, lite status åtminstone, man ska vara vänner (inget strul och bråk) och det ska hela tiden vara lite sanuk också i förhållandet. Klarar man av att hålla den här stilen år efter år så har man troligtvis ett bra förhållande med sin thailändska hustru. Därför att hon kommer att vara nöjd, sedan spelar det ingen roll om du är tjock eller smal, ful eller snygg eller hur gammal du är. Ganska enkelt faktiskt, ibland har jag svårt att förstå varför en del tvunget ska strula till det.

Hittar du väl en schysst thaitjej och ni blir vänner och älskar varandra, så är det mycket enkelt att göra henne nöjd och lycklig och du kommer också att bli lycklig om du inte kräver för mycket av henne, någonting som hon inte kan leverera. Hon har inga pengar i grund och botten och hon är inte välutbildad och det kommer alltid att finnas en språkbarriär mellan er med mera. Enligt mitt sätt att se på saken så är det mycket enklare att bli lycklig med en thailändska än med en svenska.

46 kommentarer:

 1. Hej!

  Tänkvärt inlägg!
  Känner igen oss precis.
  Oss = Jag och min thailändska fru.
  Sabai och sanuk är viktigt i livet likaså trygghet, inget märkvärdigt alls.

  Tack för en bra blogg, jag kikar in ibland när andan faller på.

  Danne

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig till 100%

  SvaraRadera
 3. Tackar så mycket Danne och Tony. Alltid roligt att höra vad ni tycker. Denna gången tyckte ni jag skrev bra, en annan gång kanske ni tycker jag är helt ute och cyklar. Bara ös på med kommentarer i så fall.

  SvaraRadera
 4. Det var välformulerat och intressant. Jag håller dock inte med om det du skrev om pengar:
  Om du säger till din thaifru så här,
  - Älskling, vi har faktiskt en hel del pengar sparade nu. Vad ska vi göra? Ska vi sluta jobba för alltid och bo i ett litet hus med två rum och ha en liten billig bil. Eller ska vi fortsätta att jobba och kämpa varje dag tills vi blir gamla för då kan vi bo i ett stort hus med sex rum och vi kan ha två stora bilar istället. Vad ska vi göra?

  Ledsen men jag tror svaret 9/10 blir det ombytta.

  SvaraRadera
 5. Tja, mina erfarenheter är i alla fall att en thailändare inte gör något om han eller hon inte abbsolut måste. De vill säkert ha det där stora huset och de två bilarna i exemplet ovan, men de vill inte själva vara med och kämpa för det, men om någon annan fixar det till dom så blir dom glada, det kan jag hålla med om. OK, jag inser att ansikte och status spelar in här också. Så man måste ju naturligtvis nå upp till en lägsta acceptabel nivå i vännernas ögon, men sedan vill de nog hellre sitta och titta på TV hela dagarna, typ. :)

  SvaraRadera
 6. En sak som ni med thaitjejer verkar blunda ifrån och det är.. varför offrar ni äkta kärlek mot trygghet och uppgjort förhållande. Vill ni inte uppleva passion och äkta känslor utan ni är så osäkra inom er att detta är enda utvägen??

  SvaraRadera
 7. Har upplevt den västerländska versionen av kärlek och passion tidigare i livet och det ledde ingen vart. Jag längtar inte tillbaka till den tiden.

  Jodå, du har säkert rätt i det att en del killar son skaffar tjej från exempelvis Thailand inte har lyckats tidigare med tjejer här hemma. Jaha, so what? Det är väl bara bra att de äntligen har hittat en tjej. Eller vad har du för råd att ge till alla killar här hemma som är lite för tjocka, lite för smala, lite nördiga, lite mesiga, lite töntiga, lite blyga, lite för långa, lite för korta... Ska de bara sitta framför TV:n här i Sverige och vänta på att bli gamla och dö?

  Då har jag ett ännu bättre tips till dom, åk ut i världen (Thailand kanske) och lev livet, hitta en tjej. För här i Sverige blir det inget för er, tyvärr. Kärleken här hemma är inte för alla, många människor hittar den aldrig. De jagar en dröm bara, en hägring som ständigt slinker dem ur näven. Eller så har de redan gett upp. Tragiskt!

  SvaraRadera
 8. "En sak som ni med thaitjejer verkar blunda ifrån och det är.. varför offrar ni äkta kärlek.............."

  Menar du att det är mer äkta kärlek om man lever med en svensk kvinna...?
  Då är du en anonym människa med mycket fördommar.

  Måste säga att detta var en härlig blogg jag hittade så här på nattkröken.
  Svårt att slita mig... hehe

  SvaraRadera
 9. Hej Svenne!

  Mycket fint beskrivet på hur ett förhållande kan se ut, jag känner igen vart enda ord.

  Är sedan 9 år gift med en underbar kvinna från Thailand.
  Nu har jag turen att se bra ut, men jag har andra anledningar inte funnit vad jag sökt i svenska tjejer.
  Kanske har det med feminitet att göra, kanske jag söker det traditionella?.. jag kan inte sätta fingret på det riktigt. vad jag dock vet är att ingen av mina tidigare flickvänner har fått mig att känna en sådan kärlek och tacksamhet som min älskade fru.
  Hon tar hand om mig, och finns alltid där, på ett sätt som får mig att få lite dåligt samvete i bland, men som också fyller mig med en oändlig kärlek till henne.

  SvaraRadera
 10. skulle vara kul att hitta en thai tjej hur går man tillväga osv ?
  man vill ju inte ta en bar tjej från tex banglaroad.
  vore tacksam för svar
  emaila mig gärna med tips

  swe_2005@mail.com

  ps jag är 28 år å ser ganska bra ut

  SvaraRadera
 11. Jag rekommenderar ThaiLovelinks. Mycket bra möjligheter till dating med thailändskor.

  SvaraRadera
 12. Underbart skrivet tycker jag.Jag är 47år ha det bra

  SvaraRadera
 13. Fuck ärligt talat svennisar!...va gör ni med ert
  liv? Romantik måste man ha, jag e Latina och anser att det är det viktigaste i ett förhållande! Tycker synd om digeftersom du aldrig upplevt och kommer att uppleva detta, o nej du har inte haft ett riktigt romantiskt förhållande, annars hade du vart lycklig idag...för enligt mig så är romantik något man vill tillbaka till ALLTID!! Hur ont det än gjort innan!
  O förresten har en thailänska som vän o det är inte riktigt så hon förklarar förhållande mellan svensk o thai...det är enligt henne en flyktväg från bla fattigdomen, inga känslor inblandade, det lämnar de kvar i thialand:)ett tips är att skaffa er en latina...vi har passionen romantiken, säkerheten ja allt...o samtidigt självständiga!

  SvaraRadera
 14. Jag är själv gift med en thailändsk kvinna och det finns verkligen känslor och kärlek
  i vårt äktenskap som jag aldrig upplevt med någon annan.Jag har bara goda erfarenheter med min thailändska hustru och vi är mycket lyckliga tillsammans.

  SvaraRadera
 15. När jag läser detta blir jag lite trött. Det låter som att alla tror att ALLA tjejer från thailand är likadana! "En thailändska tycker såhär" och "en thailändska är såhär" Alla har väl personlighter? Ingen är likadan. Jag avskyr att se män som köpt kvinnor från Thailand, jag tycker de är avskum, och gör en handling som är bland det Absolut värsta som en människa kan göra. Att en svensk man och en thailändsk kvinna har ett förhållande byggt på äkta känslor, har jag inget att säga om. Kärlek är fint o spela roll vad man kommer ifrån. Nu får vi alla sluta blanda ihop dessa två saker; bland det värsta man kan göra: köpa kärlek, och bland det bästa man kan göra: älska en annan människa. / Michaela 20 år
  micha_gustafsson@hotmail.com

  SvaraRadera
 16. Hej! Har träffat en thaikvinna,som jag blev kär i henne och nu är vi förlovade.Vi har planerat att gifta oss nästa sommar om det blir i Thailand eller här i Sverige. Hon har varit här hos mig i tre månader, men hon fick åka hem för att besöka släkten. Jag känner henne väl och hon mig.Vi har daglig kontakt med varandra via telefon och sms. Jag har fast arbete, sk. tillsv. anställd på heltid.Har jag lätt, att få henne hit till Sverige efter tre månader, när all ansökningshandlingar är klara, att söka nytt visum till Sverige. Jag och min vackra kvinna Mawhe.

  SvaraRadera
 17. Hejsan!
  Och god fortsättning på det nya året till er alla.
  Ja det jag känner efter att ha lusläst den här sidan, är att det är lika lätt eller komplicerat att vara tillsammans med en thailändska som en svenska, ja problemen ser kanske lite olika ut, men problem finns.
  Sen är det väl så att finns det inte äkta kärlek i botten på ett förhållande så spelar nationaliteten ingen roll..
  Det finns svenska kvinnor som är mer "traditonella" än andra,
  Och det finns thailändska kvinnor som är mer moderna än andra...
  Vill man ha ett bra förhållande måste man arbeta för det, det spelar ingen roll om partnern är svensk eller thailändsk eller eskimå...
  Finns det äkta kärlek hittar man lösningar på problemen..
  Tack för mig!
  Olle

  SvaraRadera
 18. Svenne Farang verkar vara mycket fördomsfull när det gäller kvinnor, och det tycker jag är tråkigt. Kul för dig Svenne att du funnit kärleken. Prata dock inte om Thailändska kvinnor som om de vore boskap. Jag är säker på att de, som andra kvinnor, har egna personligheter och viljor i livet. Ditt inlägg låter som hämtat från ett hundklubbsforum.

  SvaraRadera
 19. Tjena Anonym med flera, det ni (vi) svenskar inte fattar är är att i många kulturer i världen så betyder individen inte särskilt mycket. Det är mer kollektivet och ett kollektivt beteende som människor uppfostras i och då blir dom väldigt lika varandra och därmed förutsägbara. Det har inget med boskap eller hundar att göra. Men varsågod, gå ut i världen och gör dina egna upptäkter.

  SvaraRadera
 20. Men nu är det väl också så Svenne Farang att alla thailändare inte kommer från samma samhällsklass eller har samma förutsättningar i livet. Till exempel många barflickor blir sålda och utnyttjade redan som barn, och kan väl därmed inte heller tillskrivas den kollektiva personlighet som du beskriver eftersom de med största sannolikhet är skadade för livet. Har vänner som kommer från Thailand ursprungligen och som de beter sig- och beskriver sin familj kan jag knappast dra ett likhetstecken till hur du beskriver thailändskor ovan. Deras förhållanden är väldigt "svenska". En av mina vänner har tvillingsystrar som båda valt att inte gifta sig, och är rika yrkeskvinnor i Thailand. Självklart kan man generalisera, men man ska inte glömma att alla människor är individer med olika bakgrund och med olika framtidsmål. Åker man ner till Thailand och har bestämt sig för att man vill ha en thailändsk fru på grund av de saker som du beskrev ovan, och sedan kommer hem med henne kan man få en stor besvikelse, och det är inte rättvist mot henne. Fördomar är farligt, och leder sällan till nåt gott. En av mina vänner jobbar bland annat med thailändska kvinnor som blivit utkastade av sina svenska män på grund av just detta. Så till män som funderar på att dra ner till Thailand och skaffa sig en fru, glöm inte att de är människor också.

  SvaraRadera
 21. Jag vet inte om det kan sägas generellt om thailändska kvinnor men den som jag har träffat är underbar som människa och kvinna. Vi träffades här i Sverige. Jag har liten erfarenhet av Thailand, har aldrig varit där men försöker lära mig genom min vän.
  För övrigt tycker jag att det är fullständigt ointressant att diskutera vilken härkomst människor har. Det är det innersta i oss som bär på det vackra. Ålder. nationalitet och utseende är ointressant för oss "med huvudet på skaft".

  SvaraRadera
 22. Status? Adjös med att hitta någon Thaikvinna för mig del. Jag får nog satsa på, på något annat land i Asien.

  SvaraRadera
 23. Det e precis så det ska vara också,
  kan det vara enkelt varför strula till det.

  SvaraRadera
 24. Jag tycker Svenne F har rätt att skriva om sina erfarenheter och slutsater, utan att bli påhoppad. Jag fann det mycket intressant och upplysande, och kan tillika dra mina egna slutsater.

  Kritisera inte Svenne F för att han generaliserar. Om alla komplexiteter ska uttryckas och varje samhällsskikt och samtliga byatraditioner för alla samhällen i Thailand skulle analyseras hade han behövt resa runt i flera år för att sedan sammanställa sina erfarenheter i en bok. Utan att förenkla får man inget sagt.

  Men om man mot förmodan stöter på den thailändska motsvarigheten till Bonnierfamiljen så kan man ju tänka på att de förmodligen har en annan syn på äktenskap, det är nog helt riktigt.

  Det Svene F har skrivit om hur äktenskap fungerar i Thailand tyckte jag var mycket informativt, eftersom att jag inte hade någon som helst uppfattning om detta innan. Att det inte behöver stämma på varenda thailändare kan jag lista ut själv, precis som jag förstår att thailändare är människor.

  SvaraRadera
 25. Hej! Tack för en intressant och bra blogg! Jag har efter moget övervägande bestämt mig för att försöka skaffa mig en Thailändsk kvinna (svenska kvinnor fungerar bara inte). Nu är min fråga, vilket är det bästa sättet att gå tillväga? Finns det några pålitliga och bra dejtingsajter som är specialiserade på Thailändska kvinnor? Eller är det bättre att åka ner dit och söka där? Tacksam för alla tips! Mvh, Johan.

  SvaraRadera
 26. Ju mer jag börjar inse hur olika kulturerna är desto mer lutar jag åt att människor bör stanna i sin kultur. Att ta thaitjejer till västerlandet är som att sätta vilda djur i bur. Det värsta är inte att det tar tid att inse problematiken, det värsta är att barn hinner komma till världen innan ljuset tänds. Vara hos pappa varannan helg? Knappast, han bor på andra sidan jordklotet!

  SvaraRadera
 27. Hej, har ni tröttnat eller får panik på det svenska moderna kvinnoidealet men önskar mycket av allt så är den sydamerikanska varianten mycket rekommenderbar eftersom den snälla svensken är mycket uppskattad (spanska/portugisiska språk kunskaper krävs dock).

  Ifall ni känner att djup konversation inte är er grej och vill ha det mycket praktiskt och enkelt så är den thai/laotiska varianten helt klart för dig. Glöm inte av bara att ca 2% av thailändskorna skulle kunna tänka sig att äkta en farang, majoriteten är nämligen yttersta rasister bakom det stora leendet (endast mix med koreaner är allmänt ok eftersom det är en ny modefluga). Och glöm inte att äktenskapet för dem är en ekonomisk överenskommelse (vare sig de gifter sig med farang eller thai) och att vägarna från risfälten i ex. Isan tills mötet med dig är många men oftast mycket mörka vilka kan förvandla den vackraste själ på endast 2-3 månader på turistorter. Men som tur är så kommer de aldrig att avslöja sanningen för er utan bara le sött och vara tacksamma även om ni bara har arbetarklass inkomst.

  Har ni pengar, ser någolunda bra ut och gillar kostym så skaffa er en persisk tjej här hemma så får ni det bästa av både nysvenskt och klassiskt.

  -Wake up and smell the coffee!

  SvaraRadera
 28. Min pappa har en lägenhet i Thailand, jag ogillar verkligen det. Min pappa är en slö mansgris som vill att kvinnan ska göra allt. Hans lägenhet ligger i pataya, det säger ju en del. Jag tycker det är okej om man åker till Thailand och skaffar sig en fru för man är ensam och inte har träffat någon på typ 5- 10 år. Men de där gubbarna som är gamla tycker jag kan stanna hemma i Sverige och sluta utnyttja unga thailandare. Min pappa är i 50 årsåldern och jag tror att han inte klarar att ha ett förhållande med en svensk. Jag tror att han tycker att de ställer för stora krav på honom och så vill väl äcklet ha en 20 eller till och med 30 år yngre kvinna.

  SvaraRadera
 29. Tillsammans idrygt 5 år
  Jag masserades av en Thailändska i ter år och vi hade inget gemensamt förhållende. Däremot växte ett stort förtroende för varandra, vi tala om allt och var öppenhjärtlga mot varandra och efter ter år så beslutade vi att träffas i hennes hemby och träffa hennes familj(systrar med sina män o.s.v.) det visade sig att det fungerade väldigt bra vi kunde konversera på teckenspråk och knaglig engelsaka och de accepterade mig fullt ut. Det resulterade att jag tog mitt pick och pack och flyttade till norra Thailand under hösten 2008 och blev härtligt välkommen. Vi boddeväldigt spartanskt under en tid innan vi bestämde oss för att det skulle vara permanent. Köpte en tomt och började, med hjälp av hennes familj att bygga ett hus som vi nu idag lever tillsammans i. Det är fullkomligt rätt som tidigare skrivits att lever man tillsammans med en Thaikvinna och visar henne och hennes släkt respekt så finns inga gränser för hur man blir accepterad. Mankommer in i hela byns gemenskap och fåruppleva hur det verkligen är att leva tillsammans i ett strot perspektiv med bara fördelar. Man måste lära sig att acceptera den Thailändska kulturen och deras förhållande till sin famailj och till Budda, då finns inga gränser för hur välen "falang" kan leva ett skönt och bekymmersamt liv. Om du däremot försöker att bemästra din kvinna och framförallt sneglar mot andra Thaikvinnor då blir hon som en Tigrinna och kan förgöra dig på nolltid, oavsett hur mycket pengar du har, det betyder för henne ingenting, det är hennes heder inom familjen som är det viktigaste. Fungerar allt bara bra då lever du ett helt underbart liv tillsammans och hon är dig lojal till absolut 100 %. Skönare kan man inte ha det, en ubderbar kvinna att leva tillsammans med, ett helt underbart klimat året om och framför allt att slippa det Svenska höst och vintervädret, det är så nära Paradiset man kan komma.

  SvaraRadera
 30. Å vad skrattretande alltså...
  Om jag skulle generalisera mina erfarenheter av de thailändskor jag mött så skulle de inte bli desamma som Svenne Farang skriver.
  Jag var gift med en svensk man och fick fyra barn ihop med honom på 5 år. Plötsligt en dag kommer karln hem och säger att han vill skiljas eftersom han 5 dagar tidigare träffat en thailändska. Efter mycket jobbbigheter bestämmer vi oss för att försöka en sista gång. men jag kommer på honom med henne. När jag sen väljer att prata med henne eftersom karln tydligen inte fått tummen ur baken och berättat att vi försöker igen så svarar hon bara: "Mja.... Mja.... Han komma till mej vill ha fitta. Mja... Mja..." som om det vore heeeelt okej att han sätte på henne bara för att han råkar vara kåt. TROTS att han är gift.
  Skiljsmässan har gått igenom. Mannen ville inte veta av våra barn. han ville skaffa nya med thailändskan istället. Men när jag lyckades få igenom ett umgänge för barnens skull spårar allt ur. Mina flickor (4 och 6 år) kommer hem och visar hur thailändskan lärt dom dansa sexigt. Dessutom hade hon sminkat dom och parfymerat dom för att sedan låtit dom "visa upp sej" för pappa.
  Idag har jag vunnit vårdnaden om mina barn och pappan får inte längre träffa dom. För han ville leva ett thai-liv istället.
  Här skulle ju jag då kunna påstå att thailändska kvinnor är lösaktiga små slampor och att svenska män är lata skitstövlar som bara tänker på sej själva och att det därför inte är så konstigt om ni har så svårt att få en svensk tjej. Men det kan jag inte göra. För så var det i MITT fall. Å säkert i ett par till. Men INTE ALLA. Man kan inte säga att thailändskor gör si, ryskor gör så, svenskor säger si osv... ALLA ÄR INDIVIDUELLA INDIVIDER! Att sätta sin fru i ett fack är inte kärlek. Se henne för den HON är och älska hennes person om du vill älska henne. Å sitta å säga att svenska kvinnor ställer för höga krav på sina män... Hallå?!?! Det går att anställa husbiträden om det är där skon klämmer. För idag finns det nått som heter jämnställdhet. Jag vet inte hur vanligt det är i thailand. Men för de män som väljer en thaländsk fru för att slippa kraven... Sicka mansgrisar.... Jag tycker det är vidrigt. Jag tar hand om mina fem barn (äldsta 6 år) och vårt hem dagligen. jag ser till att det finns mat på bordet, att barnen är rena. Jag har inget jobb. Men jag lyckas ändå få vårt liv att fungera. Jag har nog mer stake än alla er män som klagar över att svenska kvinnor ställer krav har tillsammans.
  Förlåt om jag brusar upp lite. Inte meningen att få någon att må dåligt. men det gör ont i mej att läsa om dessa "kvinnor-fördommar" som om vi vore nått sorts problem. problemet kan lika gärna vara ni män. Tänk på det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig fullt ut,galet vad som sker med ALLA thaior som pluppar upp överallt.

   Radera
 31. Ge mig ett jobb så flyttar jag dit med eller utan kvinna :) detta piss land vi lever i tryggt men tråkigt.....

  SvaraRadera
 32. Men, om man som jag är dryga 50 och vill träffa en trevlig, ärlig och ordentlig kvinna från Thailand, hur gör man?
  Måste man ha kontakter, åka ner och leta ett halvår eller vad?
  Jag är intresserad av en livskamrat och att bo kvar här i landet och har hört så mycket gott om de thailändska kvinnorna.

  SvaraRadera
 33. Ja vad säger man??? Min pappa har träffat en thaikvinna!!! Han säger att de är så kära!!! Hon är fyra år äldre än mig, vilket får mig att bli äcklad och faktiskt kan känna att min pappa är pedofil, okej det är inget barn men hur tänker han??? Har faktiskt träffat en thaikvinna som beskrev att hon måste träffa en man som är bra för henne. Med det menade hon att han hade pengar och kunde försörja henne. Sen spelade det ingen roll att han var bra mycket äldre än henne. För hon ville inte ha för ung karl för då hade han inte lika mycket pengar! Det jag skulle vilja säga till alla karlar som skaffar en thaikvinna: Gör slut med det gamla först innan du går in i ett annat förhållande och sårar någon som du har levt med i flera år. Sen kan ni ju alltid försöka hitta en thaikvinna i din egen ålder till att börja med!!!

  SvaraRadera
 34. Mycket bra skrivet.
  Min tjej ställer höga krav på mig att jag ska umgås med henne, att vi äter mycket thaimat med mera små give and take saker. Svårt för mina vänner att förstå att min inte går ut på krogen utan ska vara hemma.
  Men man får så mycket tillbaka av vänskap och kärlek som inte liknar något jag varit med om med en svensk kvinna. Små saker blir stora saker av lycka och glädje tillsammans istället för att stressa och tänka på löneförhöjning.

  Min tjej kom hit i vetskap av att jag har en låg lön, en etta på 33kvm inget körkort. Men hon söker kärlek inte pengar, och vi är väldigt lyckliga.

  Det finns alla sorters männisor i alla relationer och självklart handlar det om mannens personlighet, hans syfte och kvinnan i fråga vad det blir för ett förhållande.

  tack för mig

  SvaraRadera
 35. Till "anonym" som skrev 19 februari 2011! Tack för att du skrev så mycket klokt: bland annat att man inte ska säga att svenskor är si och thailändskor gör så. Och att männen kanske kan fundera på om de inte är lite för bekväma om de hellre vill ha en som ordnar mkt i hemmet utan att kräva samma av honom istället för att ha en självständig kvinna som vet att ställa krav så hon OCKSÅ får tid över för nöjen...
  Sen upplever jag det som att människor överlag inte gillar när en tjej är tillsammans med någon för ekonomisk trygghet (att bli försörjd av en partner, snarare än att försörja sig själv), men det blir skillnad när det är någon från thailand? Eller har jag missförstått något? Kanske det är så att villkoret är att man städar, diskar och tvättar, så anses det vara rättvist? Bara undrar...
  Tacksam för svar

  SvaraRadera
 36. Ni har så fel ni som kriteserar thai och svenska män på detta vis.Alla har rätt att välja sitt eget liv.Vem man vill leva med och hur ett förhållande ska se ut.kärlek vet bara det paret som upptäcker den hur den är och känns.finns ingen mall för kärlek.bara regler som vuxit fram genom samhället o staten .ser olika ut var man än kommer i världen.Man ska ha klart för sig att sverige e ett litet land med väldigt annurlunda syn på livet .det e ofta vi som är udda i våran syn på kärlek och hur det ska världen.övriga världen ser inte alls på detta som vi gör i vårat putteland.tänk på det vi e inte bäst och har rätt i allt bara för vi gör som vi gör

  SvaraRadera
 37. Tack för en trevlig sida. Kom hem i söndags från Thailand. har aldrig varit där förut. åkte med en arbetskamrat och hans fru. dom har varit tillsammans i 22 år.När jag kom ner helt ovetande . så hade dom en överaskning till mig. vi skulle upp till Korat och träffa hennes släkt. och där fanns jag en kvinna som fattade tycke för mig. själv är jag 47 och hon 45. vi tillbringade 14 dagar tillsammans Och dom dagarna var absolut dom trevligaste jag har haft på dom sista 15 åren. Såklart så bliv man helkär i tösen. hon kunde endast Thai. och jag svenska och engelska..Men det funkade ändå och vi kom jättebra överens..När vi sen skulle flyga hem från Bangkok. så grät hon. har aldrig sett någon gråta på det viset innan. Nu skall man se vad som händer. i framtiden. skall försöka få upp henne till sverige om 3 månader. om hon vill Vill hon inte . så finns planerna att jag åker dit i stället. 47 år och nykär som en tonåring. det käns skönt. Lycka till. Vad ni än Planerar..Micke

  SvaraRadera
 38. vill bara tillägga ni som (äldre gubbar) åker till thailnd ni så vidriga männiksor, för att i Thailnd ni får uppmärksamhet, ni blir unga på nytt sätter på unga tjejer, och unga tjejerna vill helst oxå ligga med en äldre vit farang. Jag kan bara säga så här om ni inte fick sån uppmärksamhet i thailnd, då syftar jag på alla gris gubbar som åker ner dit!

  SvaraRadera
 39. Hej. Är 46 och varit gift 20år m en av de snyggaste kvinnorna i min stad, tills jag blev förälskad i en ungdomskärlek som är en av de absolut snyggaste i grannstan. Vi var dock för olika o skildes åt efter 5 år. Hon skulle finna sig själv mm när barnen flyttat ut. Varit på dans/krog och de snyggaste/trevliga är stadgade. Vad göra om man har höga krav? Jo, man söker längre bort. Helt naturligt. Träffat en underskön kvinna från thai-8 år yngre mig. Har aldrig varit så lycklig som nu :)

  SvaraRadera
 40. En liten fråga! vad spelar det för roll vart personen man gillar kommer ifrån?? jag var i thailand för en månad sen, där träffa jag en thaitjej i min ålder 24 år och är helt underbar, att ni skriver att dom bara vill träffa killar från andra länder för att slippa fattigdom och få ett bättre liv kan jag väl förstå men dra inte alla över en kam...jag ska åka ner om 3 veckor igen för att hälsa på henne och lära känna henne mer, sen vart allt kommer att leda vet jag inte.. det visar sig såklart. och är man lite vaken och inte blåögd så lär man väl märka om någon bara vill utnyttja en..

  SvaraRadera
 41. Mycket intressant läsning här! Jag är 47 år och bor själv med min son snart 18 och min dotter på snart 16. Dessa mina båda barn har jag med en svensk kvinna som gick tillbaka till sin gammla kille när hon väntade dottern, gravid i 2:a månaden. För tio år sedan träffade jag en 20 år yngre svensk tjej, vi blev störtkära och gifte oss för 4 år sedan. Efter 6månaders äktenskap så upptäckte jag att hon skickade porrbilder på sig själv till andra män på nätet... Jag försökte ändå rädda vårat äktenskap, men i vi separerade i december 2011. Jag hade hört mycket om Thailändskor och tog en sista minuten flygstol till Thailand i fabruari i år, jag hade faktiskt haft lite kontakt med en thailändsk kvinna på 36 år några veckor på nätet innan jag reste. Tjej åkte med buss tvärs över hela Thailand, från Nong Ki till Phuket för att träffa mig, och tvärs emot vad jag hört, så bjöd hon mig på allt de första 3 dagarna! Vi åkte hem till hennes familj och var där en vecka och hade det alldeles fantastiskt! Jag kan bara hålla med Micael Johansson här ovan, det var helt underbara dagar i Thailand! Tyvär fanns det en del saker som gjorde att vi bestämde oss för att vi inte skulle fortsätta, men jag tänker på henne varje dag. Det var verkligen romantiskt och vi hade jättetrevligt tillsammans, men vi fortsätter som vänner. Jag kommer snart att åka tillbaka till Thailand och jag hoppas någon gång kunna bosätta mig där under vinterhalvåret. Sedan tycker jag att Thailändarna överlag var mycket lugna och trevliga människor! Tack för ordet,

  SvaraRadera
 42. Före 9 år sedan.,
  som ”ensammamma sökte" i Bangkok och hittade ingen bra Thailändska manen, då vände jag mig till www.match.com och träffades en Australian mannen. Han sa till mig " Du behöver inte jobba för att hans jobb/företag har vi tillräklig ekonomi. I samma år vi träffades var jag tvungen att komma till Sverige med arbetetsuppehållstillstånd i 6 månader, och träffades en Svenska lastbilschaufför genom jobbet som sa så här " Du måste arbeta för att om jag råka för olyckor då kommer du att klara". Vi åkte tillsamman till Thailand och hämtade mitt barn hit och skaffa ett liv i Sverige.

  SvaraRadera
 43. mycket intressant läsning, jag själv ligger i skilsmässa med en svensk fru, hon har sina för och nackdelar men men ni som tror att asien flickor bara tänker på pengar har helt fel. det gör blonda brudar också. jag har en går med ganska mycket mark och två företag vilket blir ca 10Mkr och jag kan säga att mitt ex vill mer än gärna ha mer än 50%. Jag har träffat en Thai tjej och hon vet att jag inte är helt utan pengar för det är något vi talat om. Vad jag vill komma till är att det är kvinnor vi talar om och alla har olika personligheter oavsett om dom är gula eller vita. Tro nu inte att jag är någon pervers gubbe som söker efter 20 åringar, nä min thai vän är 40 och jag är 49.
  Jag har haft andra flickvänner från bla kina och där kan vi snacka om moral i kvadrat... personligen tror jag att den kilen/gubbe som får en äkta kines på kroken kommer att ha ett mycket bra liv. mina ex flickvänner från kina är fortfarande mycket bra vänner och personligen tror jag att en kinesisk fru är det bästa man kan ha. Själv ser jag ut som genomsnitt 95Kg 188cm och pytteliten gubbmage men i väldigt fin form, ett tips till alla är att titta mer på insidan än utsidan....

  SvaraRadera
 44. Thaibrudar är bara ute efter status och att komma ifrån sitt horiga liv i det där jävla landet!

  SvaraRadera
 45. hej!thailand är fin land har varit där en gång med min svensk man!thai var jätte trevligt mot honom men mot mig ibland var otrevliga!thai är arbetsamma men samtidigt väldigt interesserad för pengar!när kärleken grundas för pengar eller betalar pengar till föräldrarna eller skicka pengar till familj varje månad kallar jag som den dolda prostitution!själv jag är uppföstrad att kärleken grundas för känslor ej för pengar!när pengar finns som bakgrund är ej äkta kärlek!det låter som ge mig ditt pengar och jag ska göra dig lyckligt!
  en gång har varit med min kompis på disko i sverige och komm svenska män och ville ragga oss!de trödde att vi var thai!så de frågade först om vi hade kille och vi svarade ja!men de frågade endå om vi hade en kusin eller kompis till de!ja sa nej min kompis så ja!så börjadejohan och säga vad bra jag är interesserad för en ny fru den första var så dyrt 150 000 kronor fick betala så han men kan tänka mig betala halva pris för en ny tje!jag ville skratta m,min kompis var så arg och så styck vi ej thai och ej till salu!
  undrar om är ni så desperata för att köpa fruar?!jag ej thai men endel latinoamerikaner ser ut som thai!också vi är fattiga där men vi sälger ej bara döttrar om skulle förekomma är fängelse straff!
  kärleken grundas om känslor ej pengar!lyckligt gift med en svensk!han har ej betala ett öre och skicka ej pengar till mitt familj!jag själv jobbar och skicka pengar till en faster!jag gifte mig med min man med honom ej med hans plånbok,sluta förnedra svenska tjejer de är snälla och självständiga!känne r endel thai som säger min man ej snygg men han är snäll,jag måste bara snäll mot honom annars han skickar ej pengar till thailand,andra som har älskare eftersom deras gammla gubbar funkar ej i sängen!
  varför tex finns ej så många japanska tjejer med svenskar?för att kansk japan är en rik land så de behöver ej flytta från fattigdom!eller undrar varför ej svenska tjejer skaffa thai killar!
  undrar om endel svenska killar skaffar utländska tjejer bara för att ni vill ha makt över kvinna,ni vill ha en som laga,städa,sängkammare,etc.såna såker som en svensk tje skulle säga ifrån!
  en annan tillfället har varit på en stället som bjuder thai massage väldigt trevligt personal trödde jag!mannen i den stället var jätte snäl och frågade mig om jag ville jobba lite extra där och massera!och jag svarade men jag kan ej massera ,svensken svarade spelar ej roll bara om du suger bra det ordna sig!aha jag ej interesserad så jag!den dolda prostitution?!ok vill bara berätta mina erfarenheter!och undrar de svenska man som accepterar detta med thai brudar kanske för de skulle ej spela roll köpa en brud för fyra kameler och 5 hästar som i egypten!
  i thailand bar de ge pengar till föräldrarna!
  skicka pengar varje månad?det som att betala en bil eller ett hus på kredit!?vi kvinnor ej nån leksak ,äckliga män sluta köpa brudar!ni själva nekar och thai tjejer säger min man bara ge avgift!present!konstigt!ok tack för ordet!

  SvaraRadera