lördag 28 juli 2007

Ny undersökning - Thaiwhisky

De förra enkätundersökningarna jag hade här på bloggen kändes uttjatade nu, har tagit bort dem. Så här tyckte ni kära läsare.

Är det OK att sittta på jobbet och blogga? Nej, tyckte de flesta - 59%. Ja, svarade 32% och 9% hade ingen åsikt i frågan.

Hur dricker man bäst Thaiwhisky? De flesta sa faktiskt -Nej tack! till Thaiwhisky, 34%. De som dricker vill helst blanda med Cola, 33% därefter kommer Sodavatten 27%. Några få nappade på Sprite-alternativet, 3% (faktiskt ganska gott, tycker jag) och 3% ville dricka det straigh-up. Jag blev lite förvånad över att så många inte vill ha någon Thaiwhisky, men sedan var det mer väntat resultat att de flesta vill blanda med Cola, tätt följt av sodavatten.

Hur är det egentligen med den här whiskyn, "Mekhong" och "Sang Thip" och vad de nu heter. Det har alltid cirkulerat rykten om att de skulle innehålla hemliga, mystiska preparat - rentav narkotiska sådana och andra ingridienser som skulle vara väldigt skadliga för kroppen, stämmer det? Har du märkt något konstigt efter att ha druckit whisky? Svara gärna i min undersökning i högerkolumnen. Jag själv kan inte påstå säkert att jag märkt något konstigt men någon gång tycker jag att jag haft lite väl konstiga drömmar på natten efter att ha festat en kväll. Drömmar som jag inte har om jag har druckit något annat. Hmm, jag vet inte. Klart är i alla fall att jag dricker mindre och mindre whisky varje gång jag är i Thailand. Det påstås till och med att man som kille blir extra uthållig om man är lagom full av "Mekhong". Inga kommentarer från mig, det vet jag inget om :).

Jag har en speciellt minnesvärd erfarenhet av thaiwhisky. Det var första gången jag var i Thailand, 1994. Jag satt och drack och festade lite med några thailändska vänner. På den tiden satt man alltid på golvet eller marken, på någon sorts matta. Så man fick sitta i skräddarställning hela kvällen och de första två veckorna hade man "träningsvärk" utav bara helsike i benen och runt knäna speiellt. Nu för tiden finns det plaststolar överallt tycker jag, nu behöver man sällan sitta på golvet. Nåväl, vi satt och drack och lite mat fanns det också. Jag upptäckte att glaset var tomt och tänkte fylla på det. Jag tar is, sedan whiskyflaskan (tror jag) och till sist cola. Nöjd med mitt verk ska jag följaktligen avsmaka groggen för att se hur den blev. Det blev en chock, jag kan inte beskriva hur äckligt det smakade och sedan upptäckte jag en äcklig lukt också från glaset. Vad är det som händer, är det någon som försöker förgifta mig, tänker jag. Nej, jag blandade ju groggen själv?? Vad hade hänt då? Jo, jag hade sett en flaska med den rätta whsikyfärgen, en etikett som jag visserligen inte kunde läsa men jag såg ju att där var ett ankare på bilden. Då tänkte jag väl ungefär Ankare -> Kapten Haddock -> Whisky. Men det var inget ankare, det var en gammaldags våg och det var ingen whiskyflaska, det var en flaska med "nam plaa" (fisksås) av märket "Golden scale" tror jag den heter. Så det blev allltså en grogg med is, fisksås och cola. "Don´t try this att home, folks!" säger jag bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar